Fart de veure que hi ha gent que encara no ha entès la situació d'extrema gravetat que viuen Catalunya i Espanya per l'epidèmia del coronavirus, el bagenc Valentí Closes, infermer de la UCI de Sant Joan de Déu de Manresa, ha penjat un vídeo a Facebook on recorda a tothom la importància de quedar-se confinat a casa. Aquest professional sanitari explica que ell treballa "a la trinxera cada dia" i reconeix que tant ell com els seus companys estan "acollonits" per la situació que veuen i viuen, però que "algú ho ha de fer", en referència a atendre els malats de Covid-19.

El missatge de Closes és clar i català. "A veure si així s'entén millor. Si us plau quedeu-vos a casa!", escriu l'infermer per introduir un vídeo en el qual alerta que el nombre d'infectats al país augmentarà de forma notòria en els propers dies si no es respecta el confinament i reclama l'aïllament de Madrid i que s'apliquin mesures més estrictes.

El bagenc aporta, també, l'experiència de la seva dona. "No pot ser que cada dia a la farmàcia es trobi la mateixa gent i li diguin que al Pont de Vilomara (el seu poble) el coronavirus no arribarà... que no arribarà? Ai...".

I en els últims segons del vídeo, Closes no pot contenir l'emoció en parlar del cas d'una companya de professió morta pel coronavirus. Un preu massa car: "El que em fot més és aquesta notícia. Una abraçada a totes les companyes i a la família d'aquesta noia, valenta. Feu el favor i quedeu-vos a casa".

A continuació pots veure el seu post de Facebook: