L'erupció volcànica de la Palma es farà notar a la Catalunya Central. Les primeres simulacions realitzades indiquen que, durant la matinada de dijous, el núvol de cendra i diòxid de sofre que emana del volcà arribarà a les nostres comarques. El fenomen s'intensificarà divendres i s'allargarà almenys fins dissabte. Així ho ha compartit en el seu perfil de Twitter Mark Parrington, científic que treballa pel sistema atmosfèric Copernic.

Segons les dades de l'Institut Vulcanològic de Canàries (Invocan), les nou boques del volcà de la Palma expulsen cada dia unes 10.665 tones de diòxid de sofre que ascendeix ràpidament a través de la columna de cendra i queden suspeses a les capes intermèdies de l'atmosfera a mercè dels vents.

Arribarà fins a Itàlia, Tunísia i Líbia

El núvol de sofre arribarà a cobrir divendres bona part de la península Ibèrica, gairebé tot el Marroc i Tunísia i les costes mediterrànies de França, Itàlia, Algèria i Líbia, segons ha informat aquest dimecres el sistema europeu de satèl·lits Copernic.

En una imatge compartida a Twitter, al compte oficial del satèl·lit, s'observa la presència de diòxid de sofre a l'atmosfera prevista al matí local de divendres, quan es registraran els nivells més elevats a la costa atlàntica marroquina, la costa mediterrània espanyola, el sud de Sardenya, el nord de Sicília i la costa de Tunísia.

En menor quantitat, el mapa destaca la presència d'aquesta substància a la meitat est d'Espanya, el sud de França, la costa est Italiana, l'illa francesa de Còrsega i tota la costa mediterrània africana, a més d'àmplies extensions de terreny a l'interior del Marroc, Algèria, Tunísia i Líbia.