Segueix-nos a les xarxes socials:

El bisbat debat la nova moda de l'espiritualitat en les Jornades de Teologia 2010

El bisbat d'Urgell va celebrar fins ahir una altra edició de les Jornades de Teologia, que va congregar a la Seu d'Urgell unes 150 persones del món formatiu religiós, com ara professors i mestres de religió, catequistes, alumnes, sacerdots i seglars. Les jornades, titulades Quina espiritualitat per al segle XXI?, tenien com a objectiu "analitzar i reflexionar sobre el canvi de paradigma que estan vivint les societats occidentals en la recerca espiritual", segons ha explicat el mateix bisbat.

El catedràtic de filosofia a la Universitat Ramon Llull de Barcelona, Francesc Torralba, i el professor de l'Institut Superior de Ciències de la Religió de Barcelona (ISCREB) Josep Otón han aprofundit sobre els conceptes de la intel·ligència espiritual i el de la nova espiritualitat emergent.

Les jornades les va inaugurar l'arquebisbe d'Urgell, Joan Enric Vives, dilluns al matí, qui va remarcar la importància de l'esperit en el creixement com a persones i l'interès de recercar camins que apropin les diverses sensibilitats de l'home cap a l'espiritualitat.

Torralba va considerar que la nova moda de l'espiritualitat es fa de manera separada de les institucions religioses, un fet que atribueix a la concepció de l'ésser humà post-materialista, la qual el condueix cap a una espiritualitat que el permet accedir a la felicitat.

Prem per veure més contingut per a tu