El bisbat d'Urgell va celebrar fins ahir una altra edició de les Jornades de Teologia, que va congregar a la Seu d'Urgell unes 150 persones del món formatiu religiós, com ara professors i mestres de religió, catequistes, alumnes, sacerdots i seglars. Les jornades, titulades Quina espiritualitat per al segle XXI?, tenien com a objectiu "analitzar i reflexionar sobre el canvi de paradigma que estan vivint les societats occidentals en la recerca espiritual", segons ha explicat el mateix bisbat.

El catedràtic de filosofia a la Universitat Ramon Llull de Barcelona, Francesc Torralba, i el professor de l'Institut Superior de Ciències de la Religió de Barcelona (ISCREB) Josep Otón han aprofundit sobre els conceptes de la intel·ligència espiritual i el de la nova espiritualitat emergent.

Les jornades les va inaugurar l'arquebisbe d'Urgell, Joan Enric Vives, dilluns al matí, qui va remarcar la importància de l'esperit en el creixement com a persones i l'interès de recercar camins que apropin les diverses sensibilitats de l'home cap a l'espiritualitat.

Torralba va considerar que la nova moda de l'espiritualitat es fa de manera separada de les institucions religioses, un fet que atribueix a la concepció de l'ésser humà post-materialista, la qual el condueix cap a una espiritualitat que el permet accedir a la felicitat.