Segueix-nos a les xarxes socials:

No es pot tornar la paga directament sinó per altres compensacions

El retorn d'una part o la totalitat del sou que els funcionaris han perdut amb el reial decret llei és possible legalment sempre que es vehiculi a través d'altres conceptes no vinculats directament a les nòmines. Així ho ha argumentat la cap dels serveis jurídics de l'Associació Catalana de Municipis, Anna Mochales, la qual ha remarcat que fins ara l'organisme municipalista no tenia coneixement que cap Ajuntament estigui retornant directament la retallada.

Mochales ha explicat que el que sí que poden estar fent alguns consistoris és retornar la pèrdua de capacitat adquisitiva dels seus treballadors a través de compensacions via plans de jubilació, primes per productivitat o altres retribucions extraordinàries. Per això va avisar que depèn com ho estigui fent constar oficialment l'Ajuntament de Puigcerdà podria caure en una il·legalitat.

D'altra banda, la responsable dels serveis jurídics de l'ACM també ha recordat que el decret llei de la retallada està recorregut judicialment i que, per tant, la justícia podria obligar l'administració a retornar els diners retallats als funcionaris. Mochales ha emfatitzat que el decret podria contradir principis de l'administració com ara la sobirania dels ajuntaments per gestionar els seus recursos i configurar el pressupost municipal. Els sindicats estan a l'espera d'aquestes sentències.

Prem per veure més contingut per a tu