Segueix-nos a les xarxes socials:

En cada edició s'homenatjarà un personatge de la història destacat

El Dia de la Memòria, que se celebrarà per primera vegada el proper 10 de juny, va néixer d'un seguit de reflexions entre diferents persones en què van veure clar que els nostres avantpassats mereixien un reconeixement. D'aquesta manera, és com va sorgir a nivell local la idea que les campanes d'Osona sonessin a l'uníson en record a la figura del poeta de Folgueroles, Jacint Verdaguer. Amb tot, a través de diferents contactes amb persones del territori, la proposta es va acabar estenent a d'altres comarques catalanes.

Així, el proper 10 de juny coincidint amb la mort del poeta, l'organització del Dia de la Memòria proposa als ciutadans que acudeixin a peu de campanar per escoltar el so de les campanes en homenatge a Verdaguer i per cantar El Cant de la Senyera acompanyats de diferents corals del país. En aquesta primera edició s'ha escollit la figura de Jacint Verdaguer però en anys successius es pensa en altres referents com Ausiàs March o Llull.

Difusió de la seva obra

En paral·lel, s'han editat 70.000 exemplars d'una revista amb diferents poesies i proses de Verdaguer perquè arribin a tothom. També s'han elaborat 10.000 punts de llibre que es repartiran juntament amb un díptic informatiu el dia de Sant Jordi a diferents llibreries per donar a conèixer la proposta. L'objectiu és que se'n faci difusió als centres educatius.

Prem per veure més contingut per a tu