Segueix-nos a les xarxes socials:

Puigcerdà estudia tancar el trànsit al vial d'accés a la Vedruna a les hores punta

L'Ajuntament vol aprofitar les obres de reurbanització i fer una zona de vianants per accedir a l'escola

Puigcerdà estudia tancar el trànsit al vial d'accés a la Vedruna a les hores puntamiquel spa

L'Ajuntament de Puigcerdà vol aprofitar les obres de reurbanització del carrer Carmelites, el que dona accés a l'escola Vedruna, per propiciar la creació d'una zona de vianants temporal que s'activaria cada dia quatre vegades coincidint amb les hores d'entrada i sortida dels alumnes.

El projecte té dos objectius principals. D'una banda, urbanístic, ja que les obres, que ja s'han iniciat aquesta setmana, crearà un vial d'un sol nivell més adient per al passeig i, de l'altra, millorar la seguretat dels alumnes i familiars que sovint col·lapsen el car-rer, que és molt estret, a les hores punta. Així, l'equip de govern municipal té sobre la taula la proposta de tancar el trànsit del vial a partir d'un quart d'hora abans i fins a un quart d'hora després de les entrades i sortides dels alumnes, la qual cosa comportaria quatre vegades al dia entre setmana. L'alcalde de Puigcerdà, Albert Piñeira, ha explicat que «la realitat acaba sent que en aquest carrer hi caben molt pocs vehicles i que, com que és molt estret, es crea una situació complicada des del punt de vista de la mobilitat perquè en poca estona hi passen molts nens. També és complicat des del punt de vista de la seguretat perquè hi ha vehicles i nens corrent». Piñeira ha argumentat que el projecte de creació de la zona de restricció per als vehicles ha d'acabar sent molt més segur per als nens i les famílies perquè els pares podran deixar-los en un vial per on no circularan cotxes. En aquest sentit, l'alcalde també ha recordat que a pocs metres de l'entrada al carrer Carmelites hi ha el pàrquing municipal, que ofereix una hora d'aparcament gratuït. Les obres del carrer Carmelites, entre les places Sant Joaquima de Vedruna i els carrer Escoles Pies, tenen un pressupost 62.000 euros i un termini d'execució previst de quatre setmanes.

Renovació integral del barri

Les obres completen l'actuació feta ja en aquest entorn del nucli antic des del mandat passat, amb les reformes dels carrers Saltèguet, Notari Ortodó i Capcir i la mateixa plaça Santa Joaquima de Vedruna. Les obres van permetre oxigenar la zona amb l'objectiu, precisament, de propiciar un entorn urbà més amable per al vianant a pesar de la configuració estreta dels vials. Les obres preveuen renovar la zona de vianants i la del trànsit amb dos materials diferenciats, llosa i aglomerat asfàltic, però a un mateix nivell.

Prem per veure més contingut per a tu