Segueix-nos a les xarxes socials:

Un incendi en un bloc de pisos al centre de Puigcerdà obliga a desallotjar 22 veïns

L'Ajuntament va reubicar els inquilins en un hotel de la ciutat, i ahir ja van poder tornar als seus habitatges

Incendi en un bloc de pisos de Puigcerdà

9

Un incendi en un bloc de pisos en ple centre de Puigcerdà va obligar a desallotjar 22 veïns que eren a l'interior. Els fets van tenir lloc divendres a la nit quan, per causes que encara s'estan investigant, es va declarar un incendi al número 1 del carrer Jaume I, ubicat entre la plaça de l'Ajuntament i el carrer Major. És una zona cèntrica i transitada de la ciutat, i als baixos de l'immoble hi ha un restaurant.

El foc es va originar al segon pis i va afectar principalment una habitació, però les flames sortien per la finestra i això va provocar molta alarma entre la gent que estava passejant pel centre de la ciutat. «Tot i que va ser molt aparatós i va obligar a evacuar els veïns, no hi va haver danys importants en el bloc de pisos», explica l'alcalde de la localitat, Albert Piñeira. L'arquitecte municipal i els Bombers van inspeccionar l'estat de les instal·lacions i van comprovar que l'estructura de l'edifici no va resultar danyada.

Els Bombers van rebre l'alerta vuit minuts abans de les 9 de la nit i s'hi van desplaçar deu dotacions, que van aconseguir apagar les flames una hora més tard. En l'operatiu també hi van participar el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), els Mossos d'Esquadra i agents de la Policia Local de Puigcerdà.

Un total de 22 persones van ser ateses per inhalació de fum, onze de les quals in situ pel serveis mèdics que s'hi van desplaçar, i la resta van ser traslladades a l'Hospital de Puigcerdà. Quatre dels evacuats al centre sanitari eren menors. Cap d'ells estava en estat greu i van ser donats d'alta la mateixa nit de l'incendi.

Tot i que l'estructura de l'edifici no va resultar afectada, l'Ajuntament de Puigcerdà els va reubicar la nit de l'incendi a l'hotel Campus Cerdanya. «Els Bombers i la resta de cossos de seguretat hi van treballar fins tard i per aquest motiu els vam facilitar que passessin la nit», explicava a aquest diari l'alcalde de la capital cerdana. El consistori va facilitar el trasllat en taxi d'una de les famílies que viu a l'immoble afectat que va preferir anar a casa d'uns parents que viuen en un municipi de la mateixa comarca. El propietari del bloc de pisos va ser l'única persona, segons Bombers, que va passar la nit a l'immoble.

Un pot d'esprai, possible origen

Els Bombers de la Generalitat i els Mossos d'Esquadra ahir encara no sabien determinar per què es va produir l'incendi en el bloc de pisos, però tot indica que s'hauria cremat el pot d'un esprai que hi havia al segon pis. Ahir deien que encara se n'estan investigant les causes.

En les tasques d'extinció de l'incendi hi van participar unitats de parcs de Bombers de diferents municipis de la Cerdanya i també els de Guardiola de Berguedà.

Prem per veure més contingut per a tu