Segueix-nos a les xarxes socials:

L'Alta Cerdanya demana ser Centre de Preparació per als Jocs de París 2024

L'Alta Cerdanya demana ser Centre de Preparació per als Jocs de París 2024CNEA

El Centre Nacional d'Entrenament en Altitud (CNEA) de Font-romeu ha establert un projecte de col·laboració amb els ajuntaments de l'Alta Cerdanya i la resta d'administracions locals de la regió d'Occitània per aconseguir la designació com a centre oficial de preparació esportiva per als atletes que participaran en els Jocs Olímpics que es disputaran a Paris l'any 2024. La candidatura implica també la Baixa Cerdanya, perquè l'Hospital de Cerdanya hi està relacionat com a centre mèdic de referència del centre d'alt rendiment de Font-romeu. La designació dels Centres de Preparació dels Jocs (CPJ) a la qual aspira Font-romeu i l'Alta Cerdanya la faran les autoritats franceses durant el segon semestre del 2020.

El Centre Nacional d'Entrenament de l'Estat francès ha demanat amb la regió d'Occitània la certificació i ha ofert no tan sols les seves instal·lacions esportives sinó també les que hi ha repartides pel territori a partir d'un acord establert amb la Comunitat de Comunes Pirineus Cerdanya i la Comunitat de Municipis Pirineus Catalans.

Segons ha anunciat el mateix centre d'alt rendiment, es tracta d'un projecte presentat en equip que té com a objectiu beneficiar el territori amb l'arribada d'esportistes d'elit. En aquest sentit, el dossier planteja la Cerdanya i els seus municipis com un entorn ideal per a l'entrenament dels esportistes d'elit, tant per les instal·lacions existents com per l'entorn de muntanya i concentració que ofereix als atletes. En el projecte també atorga un paper a l'Hospital de Cerdanya en tant que centre mèdic de titularitat compartida amb l'Estat francès i equipament de referència del CNEA. La direcció de l'Hospital de Cerdanya i el mateix CNEA treballen coordinats en el projecte des de fa dos anys per aconseguir la designació.

Prem per veure més contingut per a tu