Tant és així, que el govern local ha anunciat que reclamarà formalment a Correus que actuï per disposar d'un local en condicions i que tingui les oportunes mesures de seguretat. El grup de CiU, que és a l'oposició, ha anunciat que pensa reclamar a l'executiu del PSC que la població tingui un local en condicions per al servei postal.

El robatori de l'oficina de Correus, que els Mossos d'Esquadra estan investigant, el va descobrir la titular de la carteria poblatana Encarna Carol, ahir, a les 8 del matí, quan va anar a obrir el local situat als baixos del número 14 del carrer dels Porxos. «M'he trobat la porta sense vidre, he entrat a dins i estava tot regirat i tirat per aquí i per allà», fent referència a la correspondència que tenia classificada, segons va detallar Carol. Els lladres van treure el vidre de la porta traient-ne els llistons i ja van poder entrar, sense ni tan sols haver de forçar el pany. El local no disposa ni d'una persiana metàl·lica ni de sistemes d'alarma. Després de veure els papers i la correspondència desendreçada, Encarna Carol es va adonar que s'havien endut la caixa forta, malgrat «pesa molt». No contenia diners en metàl·lic, sinó «papers de reemborsaments pagats i girs que imposen els clients per anar a pagar a les caixes. Del que hi ha a la caixa, els que s'ho han endut, no en trauran res», assegurava Carol.

La titular de l'oficina ha posat sobre la taula la necessitat de disposar d'un local amb totes les condicions. Es dóna la circumstància que els carters rurals, com és el cas del de la Pobla, tenen l'obligació d'aportar un local per prestar el servei i, si s'escau, un cotxe. A canvi, se'ls dóna uns diners per aquest concepte que no solen cobrir la despesa. En aquest cas, Encarna Carol paga 120 euros pel lloguer del local de la Pobla. Segons ha explicat, tot i haver reclamat insistentment unes dependències en condicions tant a Correus com a l'Ajuntament, fins ara no se'n ha sortit. Carol ha expressat el seu disgust pel fet de ser, assegura, una de les poques oficines on el carter encara s'ha de pagar el lloguer del local, ja que malgrat es tracti d'una obligació implícita prevista per Correus per als carters rurals, en altres municipis això ja no passa.

Per la seva banda, l'alcaldessa, Carme Rossell, ha explicat que des de l'Ajuntament ja es va enviar als responsables de Correus a Madrid i Barcelona un llistat amb els locals del poble que es podrien llogar com a oficines del servei, «i aquí no s'ha mogut ningú». Rossell ha dit que l'ajuntament no disposa de locals prou adequats per cedir-los i considera que és Correus «qui s'ha d'espavilar per tenir unes oficines en condicions correctes».