10 de desembre de 2008
10.12.2008
40 Años
40 Años
berguedà

Olvan dóna llum verd a la urbanització de les primeres 50 hectàrees del polígon l'any que ve

10.12.2008 | 01:00

L´Ajuntament d´Olvan ha aprovat definitivament la urbanització del nou polígon comarcal que s´ha de construir al municipi, amb l´afectació d´unes 50 hectàrees de terreny i amb la possibilitat de doblar-les en fases posteriors.

Aquest tràmit suposa un «avenç fonamental» per començar a fer realitat el projecte a partir de l´any vinent, tot i que no hi ha un calendari definitiu «i no volem fer volar coloms» pel que fa als terminis d´execució de les obres, segons ha explicat l´alcaldessa, Judit Carreras. Tanmateix, ha reiterat el compromís de la Generalitat d´iniciar els tràmits de licitació dels treballs dins el 2008 i adjudicar-los a començament de l´any que ve, al mateix temps que «començaríem a negociar la comercialització» de les noves parcel·les que hi haurà disponibles un cop acabades les obres, d´aproximadament un any i mig de durada.

El projecte aprovat recentment per l´Ajuntament d´Olvan, que ja s´ha tramès «amb efectes informatius» a la Comissió d´Urbanisme de la Generalitat, preveu la construcció de cinc grans vials dins la zona afectada pel pla parcial del polígon de Rocarodona, que s´ompliran, majoritàriament, de parcel·les petites i mitjanes, «però també n´hi haurà algunes de grans» per a les empreses que hi puguin estar interessades. En aquest sentit, Carreras ha avançat que a començament d´any «començarem a parlar» de les possibles empreses que es puguin instal·lar al nou polígon partint de la base que «fa uns mesos n´hi havia que estaven interessades a ampliar el seu negoci», diu Carreras, tot i admetre que «la complexitat del context econòmic actual podria haver canviat les coses».

Les obres d´urbanització es licitaran abans no s´acabi l´any, moment en què també es veurà si el contracte serà amb diversos paquets o amb un de sol, en funció de les empreses que es presentin. Les obres començaran pel moviment de terres i esplanació de les 50 hectàrees de superfície, i continuaran per la pavimentació dels cinc vials amb les corresponents voreres i l´arbrat i el mobiliari urbà als carrers. També es duran a terme obres de drenatge per garantir la continuïtat de les rieres interceptades pels nous vials i l´adequació de la xarxa de serveis, tant pel que fa a l´abastament d´aigua, com a la d´enllumenat i telefonia. Finalment, també s´haurà de construir una estació depuradora de les aigües residuals que generin les futures empreses instal·lades al polígon. Tot plegat costarà cap a uns 8 milions d´euros (1,3 milions de pessetes), tot i que s´hi han d´afegir 1,3 milions de l´estació depuradora, 1,3 milions més de cost de la portada d´aigua al sector, així com la despesa del subministrament elèctric, fins a sumar un total de 15 milions d´euros (2.500 milions de pessetes).

Més enllà de la quantitat d´empreses que s´acabin instal·lant al nou polígon, l´inici de les obres d´urbanització d´aquest nou equipament «significaran per si mateixes un pas endavant en la dinamització econòmica del Berguedà», en el sentit que es crearà ocupació i també se´n podrà beneficiar el sector de la restauració.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema