23 de desembre de 2008
23.12.2008
SOLSONÈS

El Consell continua fent la neteja hivernal dels camins tot i no rebre cap subvenció

22.12.2008 | 01:00

Des de fa dos anys, el govern català ha derivat als ajuntaments els diners que rebien els consells comarcals per treure la neu dels camins. Les administracions locals, malgrat l´ajut, no poden afrontar-ne el cost, segons el Consell del Solsonès, i per això han de continuar assumint una part del manteniment hivernal dels camins d´interès comarcal sense obtenir cap subvenció de la Generalitat.

La decisió de repartir a pessics tot l´import que rebia el Consell Comarcal per treure la neu dels camins del Solsonès, escampar-hi sal i potassa i fer el manteniment hivernal dels que són d´interès comarcal, tot i tenir-ne la titularitat els mateixos consistoris, ha perjudicat el territori, segons explica Marià Chaure, president de l´entitat.
Chaure assegura que la singularitat del Solsonès fa més adequat que les actuacions es duguin a terme unitàriament des del Consell, i no pas que es reparteixi la subvenció de mil en mil pels municipis, ja que amb aquestes petites quantitats els ajuntaments no poden assumir el cost de llogar camions i personal per cuidar les vies pròpies.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema