31 de desembre de 2008
31.12.2008
Baix Llobregat Nord

L'ampliació de la depuradora d'Abrera és previst que comenci el trimestre vinent

29.12.2008 | 01:00

L´ampliació de la depuradora d´Abrera, anunciada per la Generalitat ara fa uns dos anys per poder donar servei a la comarca fins al 2015, començarà en breu, ja que segons l´Agència Catalana de l´Aigua (ACA) l´«inici probable de les obres serà a principi de l´any vinent», durant el primer trimestre del 2009. Aquest equipament, que és situat al terme municipal d´Abrera, dóna servei actualment a la majoria de municipis del Baix Llobregat Nord.

Les obres d´ampliació de la depuradora ja han estat adjudicades i tenen un import aproximat de 7 milions d´euros, segons l´Agència Catalana de l´Aigua, des d´on fan ressaltar que ara els esforços se centren a enllestir els projectes constructius, previs a la posada en marxa dels treballs.
L´obra comportarà una ampliació tant de l´estació depuradora d´aigües, pròpiament dita, com també de la línia de tractament de fangs.
Els municipis que estan connectats a aquest equipament són Olesa, Esparreguera, Collbató i Abrera, i també el barri de Ca n´Amat i el municipi del Bruc (Anoia). Ara fa uns anys, a causa del creixement de la població de la comarca, es va obrir un debat sobre si calia construir una segona depuradora o bé ampliar aquestes instal·lacions, i, finalment, va ser aquesta segona l´opció escollida. La decisió, segons va manifestar la Generalitat en el seu moment, va ser presa després d´elaborar un estudi sobre les necessitats del tractament d´aigües residuals, on van participar també els municipis afectats, que van posar sobre la taula les seves previsions de creixement.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook