Segueix-nos a les xarxes socials:

L'abrerenc Josep Sucarrats recorre en un llibre la biografia culinària de Barcelona

El director de la revista Cuina signa juntament amb Sergi Martín "Històries de la Barcelona gormanda", d'Angle Ed.

L'abrerenc Josep Sucarrats recorre en un llibre la biografia culinària de Barcelonatmr

Arribarà el dia que els fideus a la cassola i les mandonguilles amb sèpia tornaran als menús dels bars de Barcelona, un dia en que la tradició serà valorada i en que als restaurants de la ciutat dels gairebé trenta milions de visitants anuals es podran demanar els plats de tota de la vida. Mentrestant, però, el periodista d'Abrera Josep Sucarrats i el barceloní Sergi Martín reivindiquen l'extens llegat gastro-nòmic de la capital catalana en un llibre de títol tant evocatiu com llaminer: Històries de la Barcelona gormanda, que publica el segell manresà Angle Editorial.

"Volíem explicar la ciutat, i també el país, a partir d'allò que ha menjat i ha begut", apunta Sucarrats, que exerceix de director de la revista Cuina des de fa vuit anys. El volum s'estructura en diversos capítols que, tot i el seu contingut miscel·lani, té vocació de línia argumental, "molt més que no pas un simple anecdotari", afegeix.

El topònim Barcelona i el verb menjar semblen una combinació infal·lible per a un llibre que es va començar a gestar en una trobada a Sant Benet de Bages, on té la seva seu la Fundació Alícia. A través de prop d'un centenar de relats breus, Històries de la Barcelona gormanda viatja no tant sols per la biografia culinària de la ciutat sinó també per espais i personatges que n'han protagonitzat els episodis més rellevants.

Prem per veure més contingut per a tu