Segueix-nos a les xarxes socials:

El Clam homenatja Pedro Olea i Cecilia Bartolomé

El festival de cinema solidari de Navarcles se celebrarà del 30 d'abril al 10 maig amb 35 projeccions

El Festival Internacional de Cinema Solidari de Navarcles, que se celebrarà del 30 d'abril al 10 de maig a l'Auditori Soler i Mas i a la Creueta, homenatjarà enguany els veterans directors Pedro Olea i Cecilia Bartolomé, dels quals es projectarà La conspiración i Lejos de África, respectivament. El Clam arriba a la dotzena edició amb el tema de la fraternitat com a eix vertebrador. Enguany es presentaran 35 pel·lícules de 15 països i, a banda dels homenatjats, tindrà, també, la presència de l'actor Emilio Gutiérrez Caba, que participarà en el clausura del festival i de diferents productors, actors i directors que prenen part en el certamen: l'igualadí Paco Poch, productor del documental Cartas a María; Eva Giménez, protagonista del documental El reto de Eva; Laureano Clavero, director de la pel·lícula 1.544 km hasta casa; Oriol Martínez, director del film Glance-up; Amparo Mendo, directora del documental The ealing notes; i Ilària Gambarelli, directora de la pel·lícula Ti offro da bere.

A concurs, el festival projectarà 8 llargmetratges inèdits a les sales catalanes: l'espanyola Huídas, de Mercedes Gaspar; De Nieuwe Wereld, de l'holandès Jaap van Heusden; 1.544 km. hasta casa, de l'artgentí Clavero; la xilena Después de sarmiento, de Francisco Mázquez; la italiana Ti offro da bere; l'argentina German últimas viñetas, de Cristian Bernard, Flavio Nardini i Federico Sosa; la tailandesa The Last executioner, de Tom Waller i l'espanyola, The healing notes, d'Amparo Mendo). També, 14 curts i, a la programació complementària, 12 films inclosos en la secció Pantalla oberta (una selecció de pel·lícules amb una escassa difusió comercial) i 3 projeccions més en la programació per als més joves (amb Camino a la escuela i Glance-up, que també es veuran a Pantalla Oberta). Enguany, el Clam que tindrà una taula rodona ("La Fraternitat, una utopia?") i les presentacions de la revista Alternativas Económicas i el llibre L'últim dia abans de demà, d'Eduard Márquez.

Premi Pere Casaldàliga

El guardó a la solidaritat, que defineix el festival, es lliurarà el 3 de maig a una entitat o persona que hagi contribuït a fer que la solidaritat sigui un fet. El guanyador se sabrà el dia 24 d'abril.

Prem per veure més contingut per a tu