Segueix-nos a les xarxes socials:

Josep Maria Mestres i un grup d'actors es "divertiran" amb els amors de Shakespeare

El director calafí estrena dijous al teatre Grec de Barcelona una peça amb escenes del dramaturg en què actua el solsoní Aleix Albareda

Josep Maria Mestres i un grup d'actors es "divertiran" amb els amors de ShakespeareFestival Grec

Amor i Shakespeare. Amb aquest nom tan descriptiu s'estrena dijous al festival Grec una de les coproduccions autòctones més esperades d'aquesta edició. Dramatúrgia de Guillem-Jordi Graells, direcció del calafí Josep Maria Mestres i un equip d'actors de renom per interpretar escenes d'amor extretes de tres títols de William Shakespeare: Molt soroll per no res, Els dos cavallers de Verona i Treballs d'amor perduts. Graells i Mestres van coincidir ahir a explicar que la idea inicial del muntatge va ser "evitar la tragèdia" shakespeariana i "divertir-se" amb els personatges ociosos i enamoradissos de l'escriptor anglès. L'obra es podrà veure en quatre úniques funcions, de dijous a diumenge, al teatre Grec de Barcelona.

"Un viatge per les diverses maneres de viure la passió amorosa, vistes a través dels personatges que habiten les comèdies del dramaturg anglès i interpretades pel bo i millor de l'escena catalana actual". Com recorda aquesta breu síntesi d'Amor i Shakespeare, l'obra es decanta per les comèdies de Shakespeare i deixa de banda les grans tragèdies del dramaturg, potser la més destacada tenint en compte la temàtica del muntatge seria Romeu i Julieta.

El projecte gira, doncs, a l'entorn de les històries d'amor que hi ha en aquests textos més lleugers de Shakespeare. "Per temes d'estil i de registres, ens resultava difícil conjugar la comèdia amb històries més tràgiques", va argumentar l'autor del muntatge, Guillem Jordi Graells. El director, Josep Maria Mestres, es va expressar en termes similars: "volia divertir-me, tenia ganes de fer un espectacle amable i vaig dir: evitem el món de la tragèdia de Shakespeare".

Prem per veure més contingut per a tu