Segueix-nos a les xarxes socials:

El cicle de cinema religiós de la Cova arrenca amb una bona assistència de públic

La sessió inaugural va aplegar dos centenars i mig d'espectadors a Bages Centre amb la projecció del film "La història de Marie Heurtin"

El cicle de cinema religiós de la Cova arrenca amb una bona assistència de públicsalvador redó

L'exemple de superació personal d'una noia cega, sorda i muda a qui cuiden i instrueixen unes monges va obrir ahir la Mostra de Cinema Humanisme i Religió de Manresa. La projecció de la pel·lícula La història de Marie Heurtin al complex multicines Bages Centre de Manresa va aplegar al voltant de dos centenars i mig d'espectadors, que van donar el tret de sortida a un certamen organitzat per la Fundació de la Cova de Sant Ignasi i continuarà fins al 19 de novembre amb cinc títols més.

"Dins el cinema religiós hi ha diferents línies temàtiques", va explicar el crític i professor univer-sitari José Enrique Monterde, que va presentar el cicle al final de la sessió inaugural. L'especialista va destacar el nivell dels llargmetratges seleccionats, qualificant-lo d'"antologia" del gènere: Ordet (1955), de Carl Theodor Dreyer (3 de novembre, en l'horari comú per a totes les sessions de les 19.30 h); Francesco, Juglar de Dios (1950), de Roberto Rossellini (dia 5); Los comulgantes (1963), d'Ingmar Bergman (dia 10); Diario de un cura de aldea (1951), de Robert Bresson (dia 12); i L'Evangeli segons Sant Mateu (1964), de Pier Paolo Pasolini (dia 19).

Després de cada sessió, que tindrà lloc a la Casa d'Exercicis Espirituals de la Cova, es farà un col·loqui amb el teòleg Peio Sán-chez, l'historiador Àngel Quintana, el director Lluís Maria Güell, l'escriptor Lluís Calderer i el teòleg Pep Marià, respectivament. Per assistir a les projeccions, obertes a tothom, es demanarà com a entrada un donatiu de 5 euros.

s

Prem per veure més contingut per a tu