Segueix-nos a les xarxes socials:

El Documental del Mes projecta aquest dijous a Manresa 'K2 Tocant el cel'

Eliza Kubarska reuneix quatre dels fills alpinistes que van perdre la vida en el tràgic estiu del 1986 per entendre què va forçar els seus pares a deixa-ho tot per l'expedició al K2

El Documental del Mes projecta aquest dijous a Manresa 'K2 Tocant el cel'Kursaal

Dins del marc del cicle El Documental del Mes, coordinat per MEES i CineClub, es podrà veure aquest dijous, 5 de maig, a les 8 del vespre a l´espai Plana de l´Om de Manresa, ´K2 Tocant el cel´, un film que mostra el viatge de quatre dels fills dels alpinistes morts el 1986 en l´expedició al K2; un viatge emocionalment difícil al camp base, on hi ha els seus familiars enterrats.

L´estiu del 1986, 9 expedicions de tot el món es van trobar a la base del K2 per escalar la muntanya a través de la ruta d´ascens més complicada de totes, per la qual molt poques persones havien aconseguit fer el cim. 13 dels escaladors van perdre-hi la vida. Des de llavors, l´estiu del 1986 al K2 es coneix com "l´estiu negre".

El documental reuneix 4 dels fills d´aquests alpinistes morts per tornar-los a portar a la base del K2, el lloc on hi ha enterrats els seus pares o mares, des d´on intentaran entendre què els va portar a embrancar-se en una expedició tan perillosa, essent ells criatures, o fins i tot, en algun cas, tenint les dones embarassades. Com a persones adultes que ara són, tots intenten respondre a una pregunta: quin és el preu de la passió?

Eliza Kubarska és documentalista i alpinista. Entre les seves obres destaquen les multipremiades What happened on Pam Island, rodada a Groenlàndia, i Walking Under Water, sobre la tribu Badjao, una comunitat nòmada en perill d´extinció que viu a les aigües del sud-est asiàtic, que va guanyar una Menció Especial del Jurat al prestigiós festival canadenc Hot Docs.

El Documental del Mes

Us recordem que El Documental del Mes té com a objectiu acostar el gènere documental al màxim nombre d'espectadors possible i incrementar la presència del documental europeu a les pantalles cinematogràfiques. Amb aquesta finalitat, habitualment, el primer dijous de cada mes s´estrena una pel·lícula documental de qualitat, de temàtica i procedència diversa, a 40 ciutats de Catalunya, país Valencià, Illes Balears i resta de I'Estat Espanyol. Els Documentals es projecten en versió original subtitulada en català a Catalunya, Alacant i les Illes Balears i en versió original subtitulada en castellà a la resta de l'Estat. La selecció de documentals la realitza un comitè de selecció de Paral·lel40.

Prem per veure més contingut per a tu