Segueix-nos a les xarxes socials:

Parking Shakespeare fa una reflexió sobre la bellesa en el seu nou muntatge hivernal

Els manresans Pep Garcia Pascual i Mireia Cirera integren l'elenc de la peça dirigida per Alícia Gorina basada en el pintor finlandès Vilho Lampi

Parking Shakespeare fa una reflexió sobre la bellesa en el seu nou muntatge hivernalImatge promocional

La trajectòria ascendent de Parking Shakespeare viurà a partir de dimecres un nou episodi amb l'estada a l'escenari del teatre Maldà de Barcelona de l'obra Déu és bellesa, un text de Kristian Smeds que dirigeix Alícia Gorina i en el qual participen com a intèrprets els actors manresans Mireia Cirera i Pep Garcia Pascual, director artístic de la companyia. El muntatge es podrà veure del 18 de gener al 12 de febrer, de dimecres a divendres a les 20.30 h, els dissabtes a les 18 i a les 21 h i els diumenges a les 20 h.

Parking Shakespeare s'ha fet un nom en l'escena teatral barcelonina per les representacions estiuenques de comèdies de Shakespeare a l'aire lliure, però des de fa cinc anys també té una versió hivernal amb un registre dramàtic. Després de Pell de mercuri, Woyzeck, Eduard II i Les males persones, la nova proposta del grup per a l'estació freda és Déu és bellesa, una dramatúrgia basada en l'obra pictòrica de l'artista finlandès Vilho Lampi. El muntatge es compon d'un pròleg i vuit escenes que recreen vuit quadres que expressen emocions i reflexions sobre la condició humana.

Lampi va néixer el 1898 i es va suïcidar trenta-cinc anys després. El 1959, l'escriptor finlandès Paavo Rintala va escriure una novel·la recreant lliurement la vida del pintor centrant-se, com explica la directora Alícia Gorina, «no en el vessant històric del personatge ni del país, sinó en la reflexió col·lectiva sobre la importància de l'art en la nostra societat i la reivindicació del valor de la bellesa». L'any 2000, a partir del relat literari, Kristian Smeds en va fer una dramatúrgia teatral.

El repartiment té, a més de Cirera i Garcia Pascual (aquest cop no hi ha un altre manresà habitual com Carles Gilabert), Òscar Bosch, Maria Casellas, Adrià Díaz, Santi Monreal i Ricard Sadurní. El Maldà ja va acollir fa uns quants dies unes representacions de Les males persones, el muntatge de l'anterior Parking d'Hivern.

Prem per veure més contingut per a tu