Segueix-nos a les xarxes socials:

4.000 fotos antigues de Cardona es poden consultar des de casa

Demà es farà la presentació pública del cercador, que també permet trobar 11.000 actes de plens

4.000 fotos antigues de Cardona es poden consultar des de casafons documental fotografia boixadera

Un total de 4.020 fotografies sobre la història de Cardona des dels anys 50 i fins ara, i 11.171 pàgines d'actes de plens municipals que es remunten al segle XV, es poden consultar a partir d'ara des de casa a través del cercador Arxius en línia del departament de Cultura. La iniciativa és fruit d'un treball d'abocament i digitalització d'imatges amb què l'Arxiu Històric de Cardona està immers des de fa uns anys, i s'anirà ampliant. Els detalls del funcionament del cercador es donaran a conèixer en una presentació pública demà, a 2/4 de 8 del vespre, al Casal Cívic.

Les fotografies corresponen a fons de l'Ajuntament, que actualment consta de més de 6.000 imatges. Provenen de Fotografia Boixadera, fruit d'un conveni signat l'any passat que autoritza l'Arxiu Històric de Cardona a penjar la sèrie de reportatges institucionals fets per aquesta marca des del 1952. En les properes setmanes es tancarà un conveni amb Foto-Art per poder disposar també del seu treball. Són fotografies que mostren un ampli repertori de la vida social i cultural, des d'actes institucionals de l'Ajuntament fins a obres com la restauració del castell i l'evolució urbanística de la vila, a banda de fires i la festa major.

A banda, també s'ha impulsat la digitalització de fons documentals. Un cop fetes les actes dels plens, es continuarà amb la documentació i els manuscrits més rellevants de l'Arxiu Històric.

Prem per veure més contingut per a tu