Festa Major d'Artés

Dissabte. Tot el dia, gangues i animació al carrer. 17 h, a Cal Sitges, Fira del Disc i del Col·leccionisme. 17.30 h, a la plaça de l´Església, jornada castellera amb Picapolls de la Gavarresa, Castellers de Berga i Nyerros de la Plana. 19 h, al parc de Can Cruselles, sardanes amb la Cobla Sant Jordi. 20.30 h, a Cal Sitges, concert amb Pau Jorba i Arnau Morell. 22 h, a la plaça Faura, ball amb Andreu Trio. 23 h, a Cal Sitges, concert de la Happy Food Trucks Band. Diumenge. 11 h, a Cal Sitges, Trobada Gegantera. 11.30 h, sortida de la cercavila. 13 h, al parc de Can Crusellas, ballada de gegants. 13.30 h, a Cal Sitges, concert vermuts amb Jazz Quartet (Josep Haro, Camil Arcarazo, Jon Unuana i Timothée Kamba). 17 h, a Ca Sitges, Fira del Disc i del Col·leccionisme. 21 h, a Cal Sitges, concert de Cèlia Vila. 22 h, a la Sala Dos de Gener, ball de gala amb Sol de Nit. 22.30 h, a Cal Sitges, El Club de la Comèdia amb Javi (imitacions) i Tian (monòlegs). 00 h, a la zona de l´escola bressol, sessió de Dj´s.

Festa Major Alternativa d'Artés

Al Bosquet de l´Aplec. Dissabte, a les 23 h, concerts dels grups El Senyor dels Llamps, Red Hot Chili Covers, Catfolkin i els Thorpedians. Diumenge. 17 h, gimcana per equips Les més fortes de la Gavarresa. 19 h, espectacle Punch, de l´artista Catastrofer. 20.30 h, festa amb Mighty Vybz.

Festa Major de Solsona

Dissabte. 12 h, al Museu Diocesà i Comarcal de Solsona, inauguració de l´exposició Alba. Més de 400 anys d´indumentària litúrgica a l´Església de Solsona. 17 h, a la plaça de Sant Joan, Trobada d´acordionistes. Diumenge. Després de la missa de les 18 h, sardanes i commemoració a la plaça de Palau dels 425 anys del Bisbat de Solsona. 19 h, a la plaça de Sant Joan, concert solidari amb Maria del Mar Bonet i Joan Isaac.

Festa Major de Calaf

Dissabte. 10 h, a la plaça dels Arbres, fira d´artesans. 18 h, a la plaça dels Arbres, espectacle infantil musical amb Dàmaris Gelabert. Seguidament, cercavila. 22 h, al Casal, obra de teatre Un aire de família, dirigida per Neus Quer. Entrades: 15 euros; 12 euros socis del Casal. Venda anticipada a entrades.casaldecalaf.cat. 22 h, a la plaça Barcelona 92, ball amb el grup Excel. 24 h, a la plaça dels Arbres, concerts amb Els Catarres, Hoffmaestro i Dj SendO. Diumenge. 12.30 h, a la plaça Gran, Ballada de la Metradansa i danses populars. 18 h, a la plaça dels Arbres, sardanes amb la Cobla Juvenil de Solsona. 18 h, a la plaça del Ravalet, Festa Holi. 19 h, al passeig de Santa Calamanda, ball amb l´Orquestra New Marabú. 19.30 h, a la plaça dels Arbres, ballada de country amb Allwoods Country Band. 22.30 h, a la plaça dels Arbres, correfoc. Seguidament, concert de La Banda del Coche Rojo. Exposicions. Mirades trobades, de Ramon Puigpelat i Joan Codina. Del 31 d´agost a l´11 de setembre. Capella del Centre de Recursos per a l´Ocupació Horaris: feiners, de 19 a 21 h, dissabtes i festius, de 12 a 14 h i de 19 a 21 h. Inauguració, avui a les 19 h. Exposició dels cartells participants al concurs de cartells de la Festa Major 2017. Fins l´11 de setembre a l´Ajuntament. Horaris: de 8.30 a 14 h. Exposició de fotografia documental i d´autor, de Xavier Calvet. Del 31 d´agost al 3 de setembre, al Casino de Calaf. Horaris: de 10.30 a 13 h i de 17 a 20 h. Inauguració, avui a les 19.30 h.

Festa Major d'Avià

Dissabte. 11 h, a la plaça Abat Oliba, espectacles de titelles El llop i la caputxeta vermella i En Pinotxo i el seu nas, amb en Pep i en Jan. 21 h, Correfoc. Recorregut: Sortida del dipòsit de Cal Metge, Av. Pau Casals, C. Gran Via, Pl. Abat Oliba i Pl. Padró. 22 h, a la plaça Ateneu, havaneres amb el grup Sac i Ganxo i el grup Corrandes. 00.30 h, a la pista poliesportiva, concert jove amb Hora de Joglar, Búhos i PD Urrixic. Diumenge. Després de la missa de les 11 h, a la plaça del Padró, sardanes amb la Cobla Pirineu. 18.30 h, a la plaça Ateneu, concert i ball amb l´Orquestra Saturn. 19 h, a la plaça Abat Oliba, concert de Jo Jet i Maria Ribot.

Festa Major de Calders

Dissabte. 15 h, gimcana rural i festa holy. 20 h, sopar de carmanyola i música en directe a la fresca. Diumenge. 18 h, tarda de teatre.

Festa Major del Castell de Cardona

Diumenge. 18 h, a la col·legiata del Castell, concert de música barroca i celta per a instruments de corda, a càrrec del grup Harmònics. 19 h, al Pati Ducal, sardanes amb Cobla Camps.

Festa Major de Castellnou de Bages

Dissabte, a les 22 h, a les piscines, cantada d´havaneres amb el grup Mar i Vent. Amb rom cremat.

Festa Major de Sant Feliu, Castellolí

Dissabte. 21 h, missa. 22 h, sardinada. 23 h, concert d´havaneres amb Son de l´Havana. Rom cremat. Tiquets: 10 euros; 8 euros anticipats a castelloli.cat i l´Ajuntament.

Festa de la Gent Gran de l'Estany

Diumenge. 11 h, missa. Després, cercavila amb els gegants d´Oló. 17 h, a la plaça del monestir, exhibició de sardanes amb el Grup Sardanista Dintre el Bosc de Manresa. Ballada i audició amb la Cobla La Nova Vallès.

Festa Major de Gaià

Dissabte. 19.30 h, havaneres amb La Vella Lola. 21.30 h, ball de nit amb Joan Vilandeny. Diumenge. De 9 a 14.30 h, fira d´antiguitats, artesania i col·leccionisme. 17 h, animació infantil amb Carls Cuberas. 19 h, ball amb Jordi Bruch.

Festa de la Verema, Hostalets de Pierola

Dissabte. De 19.30 a 24 h, a la plaça del Dr. Conde, Cava i Teca (degustacions de beure i menjar). Música en directe amb Dixieland Preachers. Diumenge, de 9 a 12.30 h, al parc de Cal Ponsa, Festa de la Verema.

Agulla Market, Manresa

Dissabte i diumenge d´11 a 00 h, al Parc de l´Agulla. Moda, art, mercat hand made, food trucks, live music i zona kids.