Segueix-nos a les xarxes socials:

«Música i romànic» obrirà el 27 d'abril la desena edició al monestir de Sant Benet

El cicle, amb quatre concerts, ha consolidat la fórmula que uneix visites als temples amb música

«El romànic no són només pedres, és el naixement de Catalu-nya, de la seva llengua i de la seva cultura». Josep Llobet, fundador i president d'Amics de l'Art Romànic del Bages, tancava així la presentació del cicle de concerts a temples romànics de la comarca, «Música i romànic», que arriba enguany a la desena edició amb una fórmula plenament consolidada: visita guiada a les esglésies i música triada per a l'indret.

Amb un cartell de quatre concerts, el cicle començarà el 27 d'abril al monestir de Sant Benet de Bages amb la formació Sons del castell (una dotzena d'intèrprets i el plat fort d'enguany) i continuarà a Santa Fe de Valldeperes (12 de maig), Sant Esteve i Sant Sebastià de Sallent (2 de juny) i Sant Miquel de Castelltallat (15 de juny). Sant Benet repeteix convocatòria, però els tres recintes restants s'estrenen en un cicle que ha posat a l'abast del públic durant una dècada alguns dels temples romànics menys coneguts -i també els més emblemàtics- de la comarca a través de la música. En total, una quarantena.

Ahir, el carrer del Balç de Manresa acollia la presentació del cicle amb alcaldes i regidors dels municipis que hi participen. Com Xavier Racero, regidor cultura de Sant Fruitós; Jaume Casals, alcalde de Navàs; David Saldoni, alcalde de Sallent, i Joan Muns, regidor de Castelltallat; a més de Llobet i Albert Galbany, coordinador musical del cicle, que es va centrar en els concerts ( vegeu desglossat). Per a Saldoni, el cicle «ens fa forts com a comarca i permet descobrir indrets desconeguts per als mateixos habitants». Content que el seu municipi participi per segon cop al cicle, Casals va subratllar la «peculiaritat» de Santa Fe de Vall-deperes com a temple romànic. I si Racero va destacar que a través de la música la gent descobreixi patrimoni, Muns va agraIr a l'entitat l'oferta per participar en un cicle que, va reblar Llobet, vol «continar, continuar i continuar».

Prem per veure més contingut per a tu