Segueix-nos a les xarxes socials:

Manresa, Navarcles i Berga acullen el cicle literari «Avui també és Sant Joan»

Gemma Lienas serà a la biblioteca de l'Ateneu; Najat El Hachmi, a Navarcles; i Melcior Comas, a Berga

Manresa, Navarcles i Berga acullen el cicle literari «Avui també és Sant Joan»arxiu/salvador redó

La biblioteca Anteneu les Bases acollirà dijous que ve, a les 19 h, una conversa entre l'escriptora Gemma Lienas i la psicòloga i magistrada en Estudis de les Dones a Duoda-UB Núria Beitia. La trobada s'inclou en el cicle «Avui també és Sant Joan», que, amb la intenció de fomentar la literatura catalana i la reflexió, organitza per sisè cop la Fundació Antigues Caixes Catalanes. El cicle, que arribarà a una dotzena de poblacions catalanes i de la Catalunya Central, com Manresa, Navarcles i Berga (a la Seu d'Urgell ja es va fer el 29 d'abril), convida autores i autors guardonats amb el Premi BBVA Sant Joan i psicòlogues. La idea és que els escriptors, prenent com a referència les seves obres, tractin valors i emocions universals amb expertes en psicologia.

Així, la xerrada a Manresa -que serà la quarta del cicle- entre Gemma Lienas, premiada l'any passat per la novel·la El fil invisible, i Núria Beitia tractarà sobre «L'instint maternal i la priorització dels valors de la vida». La següent, en l'àmbit de la Catalunya Central, es farà el dia 27 de juny, a la biblioteca Sant Valentí de Navarcles, també a les 7 de la tarda. La conversa serà entre Najat El Hachmi, premiada el 2015 per la novel·la La filla estrangera, i la psicòloga Pilar Arlándiz, especialista en desenvolupament personal i intel·ligència emocional. Parlaran sobre «El valor de la tradició davant la contemporaneïtat».

Finalment, al 26 de novembre, a la Sala Casino del Teatre Municipal de Berga, Melcior Comas, guardonat el 2014 per Hotel Indira, conversarà sobre «La superació de les pèrdues» amb, també, Pilar Arlándiz.

Prem per veure més contingut per a tu