Segueix-nos a les xarxes socials:

La santpedorenca Aina Torné signa la coreografia d'un musical al Maldà

La ballarina bagenca participa en la creació de l'obra de teatre «9 to 5», adaptació d'un espectacle creat per Dolly Parton i Patricia Resnick

La santpedorenca Aina Torné signa la coreografia d'un musical al Maldà

La jove companyia Epidèmia Teatre s'instal·la aquest estiu a El Maldà, de Barcelona, on farà temporada del 16 de juny al 7 de juliol amb la seva traducció i adaptació del musical anglosaxó 9 to 5. El musical. En l'equip artístic del muntatge hi figura la ballarina santpedorenca Aina Torné com a responsable de la coreografia del projecte.

L'obra amb què Dolly Parton i Patricia Resnick van adaptar la pel·lícula homònima dels anys 80 és un musical còmic i fresc que, no obstant això, posa l'accent en el paper de la dona i la igualtat de gènere en el món laboral. Epidèmia Teatre va estrenar el seu muntatge de l'obra ara fa un any al teatre Gaudí, «amb la voluntat d'aportar una mirada nova i crítica al gènere musical». Ara han readaptat el muntatge (la secció instrumental es redueix al piano, amb Joel Riu, director musical de l'espectacle) a les condicions d'El Maldà. 5 to 9. El musical es va estrenar a Broadway l'any 2009, se segueix representant arreu, i ara mateix es pot veure al Savoy Theatre del West end londinenc.

El projecte de portar a l'escena barcelonina 9 to 5. El musical neix de l'interès de la jove companyia Epidèmia Teatre per aportar una mirada «nova i crítica» del gènere musical i també per compartir amb el públic aquesta història sobre la desigualtat. La companyia va traduir i adaptar l'obra -dirigida per Xavier Morató- per portar-la a terme amb 5 actors i actrius i 4 músics en directe al teatre Gaudí de Barcelona el juny del 2018, i ara l'ha adaptat per fer-la a El Maldà.

La trama se situa als anys 80. Les tres protagonistes, la Violet, la Judy i la Doralee, estan fartes del tracte que reben per part del seu cap, el Sr. Hart, a l'oficina on treballen. Després d'un moment de pausa de la feina, col·locades per haver fumat marihuana, una petita confusió farà que tot es descontroli i que tot canviï.

El repartiment està format per Marta Borràs, Joan Sáez, Aida Llop, Mireia Lorente-Picó i Anna Marquès sota la direcció de Xavi Morató ( Generació de merda i El futbol és així (de gai)). Els escenògrafs són Sara Espinosa i Sergi Cerdan, a més a més de l'esmentada Aina Torné. La santpedorenca ha passat pel Molino com a ballarina i ha actuat en sèries de televisió. També es dedica a la docència.

Prem per veure més contingut per a tu