Segueix-nos a les xarxes socials:

La Casa de la Música de Manresa va enregistrar onze grups el 2019

La Casa de la Música de Manresa va enregistrar onze grups el 2019vall de vilaramó

«No volem ser una discogràfica, només donem una empenta a projectes musical per als quals la gran indústria, que és conservadora, no té interès. Som preindústria, per tal que els artistes puguin començar a fer-se un lloc», exposa Dani Castellano, director de la Casa de la Música de Manresa, per explicar l'«empenta espectacular» que es va donar l'any passat a l'edició discogràfica. Onze grups de la Catalunya Central van enregistrar l'any passat a la Casa de la Música de Manresa, amb seu a la sala Stroika, mentre que l'any anterior només s'havien fet dos enregistraments.

Els qui ja tenen disc amb el segell Cases de la Música són: Cèlia Vila ( Teaghlach), Rúpits (Imaginari), El Quinto Carajillo ( Cuando mezlé coñac con café), GreenDog ( Obsidiana), El Kiwi & La Tropikal Band ( Rumbalavida), els artistes del Programa de Suport a la Creació 2019 (Sara Roy, Bluebell Duet, Abiertas Hasta el Amanecer, Espígol), La Prima Vera ( Llegar), Sara Roy (diversos singles), Amulet ( En clau de son), Gigi A (diversos singles), Haunted Gods ( Legends) i Kresko ( Turn on the Mass).

També s'ha incrementat el nombre d'assessoraments a formacions musicals, que ha passat de 21 a 36. En aquest cas s'ajuda als músics que ho sol·liciten en temes com els contractes discogràfics, com iniciar una gira... Actualment a la Catalunya Central hi ha censats 120 grups musicals.

Beques per a músics

Aquestes dades s'han donat a conèixer en la presentació de la nova edició del Programa de Suport a la Creació Musical, que ofereix ajudes, a cost zero, per a l'enregistrament en estudi, la producció de directes, la creació de càpsules audiovisuals i la participació en escenaris Cases de la Música al Mercat de Música Viva de Vic i a la Fira Mediterrània de Manresa, i també al cicle Km.0 a la sala Stroika. Es poden presentar les propostes fins al 7 de març. «Són ajudes per a les diferents etapes en les quals estan els grups. L'important és el procés d'aprenentatge que fan amb el nostre assessorament. Escurcem el temps entre que surten del garatge i esdevenen grups emergents. També hem detectat que a l'inici de les beques els grups eren més amateurs i ara cada cop estan més enfocats per arribar a la indústria musical», assegura Dani Castellano.

Prem per veure més contingut per a tu