Segueix-nos a les xarxes socials:

«Et diran que llegeixis, Bernat», del desaparegut Josep Maria Aloy, torna a les llibreries

El títol, editat per la berguedana L'Albí, que vol retre homenatge al literat, es va publicar per primer cop fa deu anys

«Et diran que llegeixis, Bernat», del desaparegut Josep Maria Aloy, torna a les llibreries| ARXIU/MARTA PICH

En "record i homenatge" al crític i especialista en literatura infantil i Juvenil, Josep Maria Aloy, que va morir el passat 14 de febrer als 71 anys, la berguedana Edicions de L'Albí ha fet un rellançament a llibreries de l'obra "Et diran que llegeixis, Bernat. Mig segle de literatura catalana per a joves (1960-2010)", la primera edició de la qual es va publicar ara fa deu anys. El llibre, dedicat al seu fill Bernat, es va presentar a Manresa, l'abril del 2010, a la Sala d'Actes del Casino, en un acte organitzat per Òmnium.

Es tracta d'un llibre que ha esdevingut una guia de lectura indispensable per a conèixer la nostra literatura per a joves i, com va escriure el manresà Lluís Calderer en el pròleg, "un excel·lent company de viatge per a pares i lectors en general". Un volum on Aloy va abocar al coneixement que, al llarg de llavors trenta anys, va adquiri com a estudiós de la literatura infantil i juvenil. Com explicava ell mateix, El diran que llegeixis, Bernat, no volia ser un cànon però sí "un homenatge personal a autors clàssics com Vallverdú, Carbó i Sorribas", autèntics "herois" quan anavaven maldades per a la llengua.

"Et diran que llegeixis, Bernat" té 212 pàgines i un preu de 20 euros.

Prem per veure més contingut per a tu