Segueix-nos a les xarxes socials:

Joan Ferrer rebrà el premi d'honor de la cultura berguedana

El lliurament de la tercera edició tindrà lloc el 5 de desembre al Convent de Sant Francesc amb un format reduït

Joan Ferrer rebrà el premi d'honor de la cultura berguedanaCCB

El pintor berguedà Joan Ferrer rebrà el premi d’honor de la cultura berguedana. El Consell Comarcal lliurarà els premis de cultura el proper 5 de desembre, al Convent de Sant Francesc.

Aquests premis que impulsa l'ens comarcal tenen com a objectiu potenciar els difusors culturals de la comarca, impulsar la creació artística d’artistes berguedans i reconèixer públicament a persones o col·lectius amb trajectòries rellevants en el camp de la cultura.

La convocatòria i la gala de lliurament de la tercera edició dels premis s’han anat endarrerint degut a les afectacions de la covid-19. L’acte del dissabte 5 de desembre, també serà adaptat a les mesures del moment i, per això, s’ha pensat en un format que es podrà seguir en directe per la Televisió del Berguedà. Està previst que l’acte tingui l’assistència restringida a familiars de la persona galardonada amb el premi d’honor, representants del Consell Comarcal del Berguedà i membres de les candidatures d’altres categories.

Les bases, la convocatòria i tota la documentació es pot trobar a www.bergueda.cat/premiscultura2020 El termini de presentació de candidatures finalitza el 29 de novembre. Els premis s’estructuren en tres categories:

  • Premi d’honor de la cultura berguedana. Es premia la trajectòria d’una persona amb un bagatge cultural irrefutable. El premi consisteix amb el reconeixement públic, un trofeu recordatori de l’efemèride i una campanya de difusió de l’obra i/o trajectòria de la persona o entitat premiades. Enguany el sistema de presentació de candidatures ha variat respecte altres anys, i el premi d’honor s’ha escollit a proposta del Consell Comarcal del Berguedà.
  • Premi a la promoció cultural. Es premia a les entitats, col·lectius i/o persones que hagin realitzat projectes de promoció i difusió cultural d’interès. El premi consisteix en una dotació econòmica de 750€.
  • Premi a la creació artística. Es premia als/les creadors/es que hagin realitzat projectes artístics amb projecció. El premi consisteix en una dotació econòmica de 750€.

En la primera edició, l’any 2018, es va lliurar el premi d’honor a Mn.Ramon Viladés mentre que l’Agrupació Teatral la Farsa va rebre el premi a la difusió cultural i la Melanzana Ensemble va rebre el de la creació artística. El 2019, Mn.Climent Forner va ser el galardonat amb el premi d’honor. La Closca va guanya el premi a la difusió cultural i Nil Safont el de la creació artística.

Prem per veure més contingut per a tu