El Centre d'Art Contemporani i Sostenibilitat El Forn de la Calç (CACIS) reprèn aquest cap de setmana l'activitat expositiva després d'un any d'aturada a causa de la pandèmia. L'equipament que dirigeix l'artista i activista Roser Oduber va obrir ahir la mostra Tactes a l'Espai7 del Centre Cultural El Casino, de Manresa, i demà posarà en dansa Cosint fils de vidre a la seva seu, a Calders.

Les dues propostes s'inscriuen en l'extens programa d'actes que arreu commemora el Dia de la Dona Treballadora, que se celebra el 8 de març. Tactes, que es podrà veure fins al 21 de març (cada dia, excepte els dilluns laborables, de 17.30 a 20.30 h, amb entrada gratuïta), proposa una reflexió sobre el paisatge a partir de la mirada de gènere i a través de les obres de Lídia Camprubí i Nika López.

La primera estableix un diàleg amb el paisatge del Moianès, que es dedica a conèixer i preservar mitjançant l'acte de caminar. L'artista, que identifica espècies vegetals, presenta la instal·lació escultòrica Crida del bosc, on el protagonisme és per al material que recull en espais naturals. López, per la seva part, indaga en la relació entre les persones i la natura, i explica el resultat amb tècniques com la fotografia i la videoacció.

Cosints fils de vidre s'estarà al Cacis fins al 10 d'abril (visites concertades) amb obres de Marina Berdalet, Llúcia Cala, Teresa Codina, Eudald Font, Mon Liria, Martí Martínez, Lluís Mas, Aleix Mataró, Roser Oduber, Clara Payas, Cesc Sarri, Elisenda Solà-Niubó i Xavier Vidal. Englobades com a col·lectiu Reivindic(art), reflexionen a través de l'art sobre coflictes i problemes socials que afecten les dones.