Segueix-nos a les xarxes socials:

Xavi Sarrià planta un cor ple d’estrelles al Kursaal

Xavi Sarrià planta un cor ple d’estrelles al Kursaal

Des del 1993 al 2014 el grup de música valencià Obrint Pas va recórrer pobles i ciutats cantant per la independència i contra el feixisme. Una de les seves cares era la de Xavi Sarrià, que ara continua en solitari. Té 44 anys i una memòria viva d’aquella època.

«Recordem els concerts al pavelló del Vell Congost», deia ahir a Manresa. La ciutat va acollir incomptables concerts de la banda i també és la seu de la seva discogràfica, Propaganda pel fet!

Per això el concert d’ahir al teatre Kursaal era un com un retorn a casa. Xavi Sarrià va estar tota la nit agraït, reivindicant la lluita d’entitats com la PAHC Bages i les festes majors alternatives. «Manresa antifeixista!», deia entre cançó i cançó.

A l’altra banda de l’escenari, una platea i un amfiteatre ja plens al 100%, que va cantar sencera alguna de les cançons més mítiques d’aquella època, com La Flama i No tingues por.

La cançó que només té un any i que ja s’ha convertit en un petit clàssic és l’emocionant No s’apaguen les estreles, el tema central de la pel·lícula La Mort de Guillem dedicada a l’assassinat del jove antifeixista Guillem Agulló.

Aquest és també el nom del concert-documental d’ahir, on Sarrià anava intercalant les cançons amb imatges en blanc i negre projectades en un cor, a vegades ple d’estrelles.

«Perquè les arrels són tan resistents i perviuen tant de temps? És un poc misteriós però jo crec que és continuïtat, el creixement de la vida», deia un dels testimonis. «No es creix des del no-res, es creix a partir d’alguna cosa».

Entre les veus que es van sentir hi havia la de la mestra i pedagoga Roser Santolària, el fundador d’Al Tall Vicent Torrent, el pastor Joan Benages i el cantaor Pep Gimeno Botifarra.

«Som la llavor que creix sota els estels», cantava Sarrià.

Prem per veure més contingut per a tu