Segueix-nos a les xarxes socials:

Contra una societat malalta

Contra una societat malalta

Gran èxit de l’editorial Periscopi amb la concessió dels dos Premis Llibreter de narrativa. En la categoria Altres literatures va guanyar «Els grans optimistes», de Rebecca Makkai, i en Literatura catalana el guardó va ser per a «L’instant abans de l’impacte», de Glòria de Castro (Caldes de Montbui, 1972).

En assabentar-se de la concessió del premi, Castro va rememorar els moments «durs» en què va escriure el llibre, quan vivia a Madrid, «una mica inadaptada» i amb la llibreria Blanquerna com a «aixopluc i oasi» per a ella i els seus dos fills petits. L’instant abans de l’impacte és un dietari d’una persona a la qual fan assetjament laboral per la via de no donar-li feina. «És una novel·la que parla del no-res, de la buidor, d’aquesta persona que durant sis hores al dia no té cap mena de feina i està reflexionant i pensant», va dir.

Per la seva part, l’editor Aniol Rafel va convenir que el text és «un crit» contra aquesta mena de vida i sobre la rutina, i que de seguida van veure que s’havia de publicar «i fer arribar al màxim de gent». A través de la història d’una dona que és menystinguda en la companyia telefònica on treballa després de dos permisos de maternitat i una reducció de jornada, De Castro tracta qüestions tan punyents com la conciliació i la societat de consum.

Prem per veure més contingut per a tu