La minisèrie 'Gernika bajo las bombas', amb el conegut actor Marc Clotet en el seu repartiment, inicia aquest dilluns el seu rodatge, mentre que les cadenes autonòmiques TV3 i Euskal Telebista tenen previst emetre-la la propera tardor.

La tv movie de dos capítols de 75 minuts, escrita i dirigida per Luis Marías, es va presentar dijous passat al Teatre Liceu de Gernika en el marc dels actes de celebració del 75 aniversari del conegut bombardeig de la vila biscaïna.

La ficció 'Gernika bajo las bombas' està produïda per Erpin 360 º, Vértice Cinema i Baleuko i està participada per TV3, TVG i Canal Sur, de manera que també s'emetrà en aquestes cadenes autonòmiques.

La minisèrie, a més de Marc Clotet ('Física o química', 'El comissari'), també compta en el seu elenc amb Aitor Mazo, Lander Otaola, Teresa Calo, Roberto Álvarez, Egoitz Sánchez, Sara Casasnovas, Antonio Dechent, Pep Tosar i Ramón Barea, entre altres actors.

Aquest projecte narra diverses història que s'entrecreuen, algunes de personatges reals i històrics i altres de personatges de ficció, totes elles marcades pel bombardeig aeri a què va ser sotmesa Gernika el 26 d'abril de 1937 per la legió Còndor, tal com recull EITB a la seva web.

La ficció mourà a un ampli equip de professionals que inclou 60 tècnics, 43 actors i comptarà també amb més de 700 figurants. Donostia-Sant Sebastià, Hernani, Oñati, Oiartzun i Burgos seran les localitzacions escollides del rodatge que es prolongarà durant set setmanes.