Segueix-nos a les xarxes socials:

«Sense ficció» segueix els passos de l'assaig clínic de Clotet i Mitjà

El programa estrena un documental sobre l'estudi dels dos investigadors de l'Hospital de Can Ruti per frenar el contagi del coronavirus

«Sense ficció» segueix els passos de l'assaig clínic de Clotet i MitjàTV3

Catalunya ha viscut una de les aventures científiques més interessants i més dramàtiques dels últims temps: un assaig clínic per provar si la hidroxicloroquina, un medicament per tractar la malària, pot frenar el contagi de la Covid-19. Un estudi liderat pels científics Oriol Mitjà i Bonaventura Clotet, que han coordinat un equip de 150 professionals.

Un equip del programa Sense ficció ha seguit minut a minut les dificultats i les tensions viscudes per l'equip científic, que ha treballat contra rellotge i en circumstàncies molt difícils -durant més de quatre setmanes i amb la participació de 3.000 catalans- per aconseguir un remei i aturar la transmissió del coronavirus. El documental que s'emet aquest vespre, dirigit i realitzat per Noemí Cuní i David Fonseca, mostra com han estat aquestes setmanes de lluita dramàtica contra el temps i contra la mort en una història protagonitzada per investigadors, personal sanitari i voluntaris.

Oriol Mitjà i Bonaventura Clotet van posar en marxa aquest estudi amb el finançament del departament de Salut, la Fundació Lluita contra la Sida, diverses ajudes institucionals i una campanya de micromecenatge. El documental inclou el testimoni de l'equip que fa l'assaig i també els metges, infermers, voluntaris i investigadors que participen en aquest gran esforç col·lectiu.

Amb l'enregistrament durant dues setmanes, per via telemàtica, de les converses en directe de l'equip de l'assaig i fent també seguiment presencial, Història d'un assaig mostra les dificultats, les febleses i els reptes que comporta fer un estudi clínic com aquest, amb poc temps, desprotecció en material mèdic i moltes pressions. Sense ficció també visita l'Hospital de Can Ruti, el CAP de Meridiana, residències d'avis i altres instal·lacions adequades per fer front a la crisi sanitària, per recollir el testimoni dels experts de l'assaig.

Tot seguit, el programa recuperarà La música és vida, un treball que descobreix l'esclat d'emocions i sentiments entre un grup d'adolescents i un grup de pacients d'Alzheimer.

Prem per veure més contingut per a tu