Ecofestes, l'única empresa de l'estat espanyol especialitzada en la fabricació de gots reutilitzables, ha multiplicat per deu en quatre anys la producció, i ha passat dels 600.000 vasos que va fer el 2005 als sis milions d'enguany. La meitat d'aquesta producció es ven a Europa, principalment a França i Suïssa, on en només tres anys s'ha triplicat la demanda. El repte d'Ecofestes, situada a Sallent (Bages), és introduir-se en els grans esdeveniments que es fan al país, com les competicions esportives o les festes de gran ressò internacional.

Per facilitar-ho estan preparant un nou servei que facilitarà la infraestructura i el personal necessari per netejar els gots durant la celebració. També treballen en el disseny de nous productes per fer vasos a mida del client.

Va ser l'any 2005 quan els tres socis d'Ecofestes, Ricard Badosa, Joan Zabala i Ferran Matarrodona, van iniciar el projecte empresarial. El seu primer producte va ser una pinça per penjar gots amb la intenció que fossin reutilitzats. Posteriorment es van introduir en la fabricació de gots i actualment són l'única empresa de l'estat espanyol especialitzada en solucions de reutilització per a festes i esdeveniments.

En una fàbrica de Vic fabriquen els gots, plats, tasses, gerres, cendrers i pinces per aguantar gots. A Sallent acaben el producte estampant-lo i envasant-lo per transportar-lo fins als clients. Enguany, dels magatzems de Sallent ja n'han sortit uns sis milions de gots, la meitat dels quals s'exporten a països europeus, principalment França i Suïssa i sota la marca creada expressament per abordar aquests mercats, Ecoverre. Els vasos fabricats entre Vic i Sallent van ser els que es van utilitzar en actes com la Festa de la Humanitat de París o bé en el Paleo Festival que se celebra a la localitat suïs-sa de Nyon, per a la qual se'n van fabricar mig milió.