Josep Tragant Ruano, empresari bagenc responsable de les empreses Constructora d'Aro i Compact Habit, serà reconegut amb el premi Pollet d'Or de l'ExpoBages d'enguany que s'atorga a un personatge que hagi destacat pel seu perfil innovador.

El lliurament d'aquest guardó, que va néixer en l'edició anterior de la fira, es farà en el marc de la festa de presentació d'ExpoBages que tindrà lloc demà a la sala Silenci de Manresa, i que tindrà les actuacions dels grups The Smoking Stones i U2 por Please, rèpliques dels llegendaris The Rolling Stones i U2, respectivament. L'acte, obert al públic en general, donarà el tret de sortida al certamen i servirà de punt de trobada entre els expositors d'aquesta edició.

Josep Tragant rebrà el Pollet d'Or per les innovacions que ha introduït en el sector de la construcció en crear un sistema constructiu per mòduls en què els habitatges es construeixen i equipen a fàbrica i posteriorment són traslladats al solar en què s'han d'instal·lar, on s'apilen i es munten en pocs dies. Aquest sistema, desenvolupat per l'empresa Compact Habit, fundada per Tragant i amb seu a Cardona, és el que s'està utilitzant per a la construcció dels habitatges universitaris de Manresa que entraran en servei el curs vinent.

Nascut a Artés l'any 1936, Josep Tragant Ruano va iniciar la seva carrera professional a Pirelli i posteriorment a Ausa en l'època del PTV. Va introduir-se al sector de la construcció amb l'empresa Grau Sala fins que, el 1971, va decidir muntar la seva pròpia aventura empresarial i va crear Constructora d'Aro, empresa responsable de projectes com la biblioteca del Campus Universitari de Manresa i els edificis del CTM i la FUB. L'any 2002 neix Compact Habit, fruit de la idea d'industrialitzar el procés constructiu per fer-lo més eficient i reduir costos i terminis de lliurament. L'empresa ha destacat els darrers anys per la innovació al sector de la construcció i ha desenvolupat projectes en diferents ciutats catalanes com Girona, Sant Cugat del Vallès i Reus.