Coincidint amb la celebració del congrés de la telefonia, vuit centres de secundària de la Catalunya Central participaran avui a Barcelonada 2.0, una activitat organitzada per l'equip LaceNet.

Els alumnes (de quart d'ESO o de batxillerat, de Cal Gravat, Pius Font i Quer, Lluís de Peguera i Guillem Catà, de Manresa; Llobregat, de Sallent; Quercus, de Sant Joan; i Castellet, de Sant Vicenç de Castellet) es desplaçaran a Barcelona i allà, de manera autònoma, han d'organitzar un recorregut que connecti 5 punts de la ciutat escollits a l'atzar. L'objectiu consisteix a completar, entre tots els alumnes participants, un mapa interactiu amb imatges i explicacions dels punts d'interès de la ciutat.

En aquesta activitat els alumnes treballaran amb eines convencionals (mapes i guies) però serà imprescindible l'ús de dispositius mòbils. Es treballarà amb codis QR, l'aplicació Instagram i l'eina de geolocalització Life360. També s'utilitzaran apps com la de TMB.

Amb aquesta activitat, l'equip LaceNet vol fomentar l'autonomia dels alumnes de comarques a l'hora de desplaçar-se sols per la ciutat.

La participació en l'activitat és gratuïta i ha estat preparada per professors de la xarxa educativa LaceNet (Catalunya Central) a partir d'una primera iniciativa desenvolupada el curs anterior per professors de l'institut Cal Gravat de Manresa.

L'activitat es podrà seguir durant tot el dia des del lloc web http://barcelonada.cat.