L'economista Xavier Sala i Martín ha portat aquest dijous a la sala d'actes de la FUB-UManresa la seva forma amena i entenedora d'explicar l'economia, tal i com fa a la televisió. Al final, el professor de la Universitat de Columbia, a més, ha estrenat americana. L'ha rebut de la mà de Josep Maria Ribas, de la botiga Señor, i Sala i Martín s'ha canviat l'americana lila que va lluir al llarg de tota la conferència per una de multicolor. Un cop l'economista ja s'havia canviat, Ribas hi ha afegit una altra sorpresa. Ha agafat una segona bossa d'on ha tret una americana idèntica a la regalada a l'economista però de la talla «més petita que hem pogut fer» ha dit Ribas, i que és pel fill que fa uns mesos ha tingut Sala i Martín.

El professor de la Universitat de Columbia, de Nova York, ha pronunciat la seva conferència en una sala que plena els alumnes d'economia de batxillerat de diferents instituts de Manresa i el Bages. La conferència, sota el títol 'Economia en colors', ha coincidit amb el dia en què també ha sortit a la venda l'últim llibre de Sala i Martín i que té aquest mateix títol, igual que el programa de televisió del qual diumenge de la setmana passada se'n va emetre l'últim capítol per TV3.

Sala i Martín ha explicat que justament el llibre és una ampliació del que al llarg de vuit diumenges s'ha pogut veure a través de la petita pantalla. Després de la conferència, l'economista va signar llibres a la mateixa FUB.