Segueix-nos a les xarxes socials:

Les segones Jornades Idea doblen la participació

El certamen igualadí tanca la seva segona edició amb 230 assistents, una xifra que "consolida" la trobada, segons l'organització

Les segones Jornades Idea doblen la participacióidea

La segona edició de les Jornades Idea -Igualada Disseny En Acció- van acabar divendres amb 230 participants, el doble que el primer any, segons el balanç que en va fer ahir l'organització, que va destacar el "pas endavant cap a la consolidació" que suposa aquesta xifra.

La principal novetat d'enguany de les jornades ha estat el canvi de format, ha passat d'una fira amb expositors a unes jornades que se centraven en els pitchings, presentacions en petit format, i els workshops, sessions de treball. Per a l'organització, l'entitat disseny=Igualada, aquest nou format ha complert l'objectiu d'aconseguir que empresaris i dissenyadors es comuniquessin i debatessin sobre els temes que es presentaven. "Considerem que aquest format ha servit per intensificar el debat i el punt de trobada, que era el que ens interessava. Per això, de cara a l'any vinent treballarem per tornar a tenir Jornades Idea amb el mateix format", va dir Pep Valls, director de les jornades.

Les Idea van néixer per explicar a l'empresariat la necessitat d'aplicar el disseny i la innovació en la producció per tal de millorar la competitivitat i, alhora, reindustrialitzar el territori. Tot i així, Valls assegura que aconseguir integrar el disseny en el funcionament industrial és un procés llarg: "estem començant una cursa de fons. Es tracta de moure'ns perquè a poc a poc aquesta consciència cali dins de les empreses". Amb tot, reconeix que de cara a les pròximes edicions han d'arribar a més empresaris: "hem d'aconseguir que tots els sectors de tots els indrets de l'Anoia en siguin partícips", diu el director.

Tot i així, l'organització valora com un èxit la xifra de participants a l'esdeveniment, fins al qual es va desplaçar un nombrós grup d'alumnes de l'Escola Elisava, de l'Institut Europeu del Disseny i l'escola de disseny Eina, de Barcelona. També hi van participar alumnes i professorat de l'Escola d'Art Gaspar Camps d'Igualada. En les Jornades Idea, que van tenir lloc a l'Adoberia Bella d'Igualada i al Campus Motor de Castellolí, s'hi van debatre temes com la impressió 3D, la cooperació internacional, la cuina, el motor o la pell. L'acte que va despertar més interès va ser el workshop de la pell, en el qual van participar més de 40 persones.

Prem per veure més contingut per a tu