Espanya es va situar al juny d'aquest mateix any entre els països de la Unió Europea (UE) on més va créixer la producció en el sector de la construcció, concretament el segon, amb el 2,2%, segons les dades publicades ahir per l'oficina estadística comunitària, Eurostat.

Al juny del 2017, respecte a maig, la producció en el sector de la construcció va caure fins a arribar al 0,5% a l'eurozona -els dinou països de la moneda única-, a causa de caigudes en les obres d'enginyeria civil (-0,5 %) i en la construcció d'edificis (-0,4%).

En el conjunt de la Unió Europea, la caiguda va ser del 0,3%, com a conseqüència del descens en la construcció d'edificis (-0,2%), mentre que les obres d'enginyeria civil van augmentar fins al 0,2%.

Entre els estats membres d'Europa, dels quals hi havia dades disponibles, les caigudes més altes es van registrar a Alemanya (-1%), Bèlgica i França (ambdues -0,7%) i per últim el Regne Unit (-0,2%).

Per contra, les pujades més altes del sector de la construcció es van donar a Eslovènia (+12,1%), Espanya i Eslovàquia (+2,2% en els dos casos) i per últim Polònia (+ 2,1%).

En termes interanuals, respecte a juny del 2016, es va produir una progressió del 3,4% a la zona euro, de la qual les principals raons van ser per pujades en l'àrea d'edificis (+3,9%) i enginyeria civil (+1,2%), mentre en el conjunt de la UE va augmentar el 3,6%, amb un creixement del 4% en l'àrea d'edificis i el 2,9% en les obres d'enginyeria civil.

Per països, en termes interanuals, els augments més pronunciats es van registrar a Hongria (+27,2%), Eslovènia (21,1%), Suècia (+17,3%) i Polònia (+13,4%), mentre que hi va haver caigudes a Romania (-6,3%) i Eslovàquia (-0,5%).

A Espanya, la producció en el sector de la construcció va pujar el 6,5% en un any.