11 de abril de 2018
11.04.2018
40 Años
40 Años

Martorell participa en una trobada d'àrees logístiques

A l´acte hi seran Arteixo, Mondragón, Antequera, Mérida i Riba-roja de Túria

11.04.2018 | 21:36
Vista aèria de les instal·lacions de Seat a Martorell

Martorell serà un dels sis municipis del conjunt de l´Estat presents en la primera trobada d'Àrees d'Alt Potencial Logístic, que se celebrarà avui a Riba-roja de Túria (València). Aquest fòrum té com a objectiu enfortir el posicionament d'aquests municipis d'especial rellevància logística. A més de Martorell, hi participen els ajuntaments de Riba-roja de Túria, Arteixo, Mondragón, Antequera i Mérida, així com a representants d'empreses del sector.

L'alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, destaca que la trobada «ha de servir per poder plantejar una estratègia que permeti desenvolupar una proposta logística que afavoreixi la competitivitat, millorant l'economia i aconseguint la creació d'ocupació estable i de qualitat».

En aquest sentit, l'alcalde de Martorell posa èmfasi en l'aposta del municipi per aquest sector, com ho demostra la recent creació del nou Polígon P7 de Martorell, un espai de 255.000 metres quadrats en un lloc estratègic entre l'A2 i l'AP-7. «És un dels pocs polígons que es va començar a construir en temps de crisi, una aposta valenta per a la generació de llocs de treball, la reducció de l´atur i la reactivació de l´economia, que és el nostre objectiu», va explicar Fonollosa.

Aquestes sis àrees presents a la trobada d´avui concentren una gran capacitat de desenvolupament logístic en ser importants nusos de connexió entre el sistema radial de carreteres i els grans corredors perifèrics per al transport de mercaderies.

De Martorell, es posa en valor la seva localització estratègica entre tres grans centres econòmics com són Barcelona, Madrid i Saragossa així com la confluència d'eixos de comunicació viaris, com l'AP-2, l'AP-7 i l'A-2; i ferroviaris com el Corredor Mediterrani o el projecte de la Línia Orbital Ferroviària. A més, es destaca que al seu terme municipal s'ubiquen empreses com SEAT. En altres localitats convidades operen grans companyies com Inditex, Mercadona o Corporación Mondragón.

La trobada, segons els organitzadors, ha de permetre generar, des del punt de vista local, «una visió estratègica de major abast que inspiri les prioritats de futur en el desenvolupament industrial i logístic, garantint una major proximitat i retorn social de les inversions».

La convocatòria de l´esdeveniment avança que aquesta visió pública es complementarà amb «la perspectiva dels principals operadors privats».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook