L'economia de la zona euro va registrar un creixement del 0,4% el segon trimestre de l'any, fet que suposa una dècima més del que s'estimava en la lectura preliminar de la dada, que manté així el mateix ritme d'expansió que en els tres primers mesos del 2018, tot i l'agreujament de les tensions comercials, segons va informar l'oficina estadística comunitària, Eurostat. En comparació amb el segon trimestre de l'any passat, el creixement del PIB de la zona euro va ser del 2,2%, fet que implica una desacceleració de tres dècimes del ritme de creixement.

En el conjunt de la Unió Europea (UE), el PIB va créixer el 0,4% respecte dels tres primers mesos de l'any, quan l'economia dels Vint es va expandir quatre dècimes. En comparació del mateix trimestre del 2017, el PIB va créixer el 2,2%, enfront del 2,4% del primer trimestre.

Entre els països de la UE, el ritme més alt de creixement el segon trimestre va correspondre a Romania (+1,4%), per davant d'Eslovàquia i de Suècia (+ 1% tots dos), mentre que l'expansió més feble va correspondre a França i Itàlia, amb un creixement del 0,2% en els dos casos.

Per la seva banda, l'economia espanyola va experimentar en el segon trimestre de l'any un creixement trimestral del 0,6%, una dècima menys que en els tres mesos anteriors, mentre que en termes interanuals l'expansió econòmica va ser del 2,7%, mantenint així el ritme més alt de creixement entre les grans economies de la zona euro.