El departament de Treball, Afers Socials i Famílies concedeix actualment una de cada tres peticions de Renda Garantida de Ciutadania (RGC), quan l'any passat eren poc menys d'una petició de cada deu, i ha aconseguit incorporar a les oficines d'ocupació 8.500 persones que havien desistit de trobar feina a través de l'administració.

En una entrevista a Efe, el conseller Chakir El Homrani ha fet autocrítica sobre la implementació de la Renda Garantida de Ciutadania, que actualment té 120.000 beneficiaris, el doble dels que cobraven l'antiga Renda Mínima d'Inserció.

«El desplegament de la Llei de Renda Garantida de Ciutadania està sent complex perquè va entrar en vigor el setembre del 2017, poques setmanes després d'aprovar-la, es van haver de formar 400 persones, vam estar set mesos sense Govern, intervingut pel 155, i és cert que es va produir un embut», reconeix el conseller. No obstant això, destaca que si l'any passat es concedien només el 9% de les peticions d'RGC, aquest any ja s'estan atorgant el 30% de les sol·licituds, totes les que compleixen els requisits.