El Baix Llobregat, el Garraf i el Solsonès són les comarques que més van créixer el 2018, segons les dades de l'Anuari Econòmic Comarcal del BBVA.

Les tres comarques van experimentar l'any passat un creixement del 4% del valor afegit brut (el PIB a preus de mercat), molt per sobre del 2,6% d'augment global de Catalunya. "Al Garraf tens una combinació de sector hoteler potent, una construcció que no va anar malament i algunes activitats industrials que tampoc", ha precisat Josep Oliver, catedràtic d'economia de la UAB i director de l'estudi. "Pel que fa al Solsonès, clarament la indústria va tirar amb força, sobretot la metal·lúrgia i material elèctric.

I al Baix Llobregat se segueix la dinàmica de l'àrea metropolitana amb el gran creixement dels serveis privats a les empreses", ha continuat Oliver. De fet, el director de l'Anuari Econòmic Comarcal del BBVA ha volgut ressaltar que aquest increment del 2,6% de l'economia catalana el 2018 ha estat emparat pel sector serveis i la construcció en detriment de la indústria.