Josep Sánchez Llibre, president de Foment del Treball, s'ha compromès amb la junta directiva de l'Associació Comarcal d'Empresaris del Berguedà (Aceb) a fer-se seva la reivindicació perquè l'Incasòl acabi la urbanització del polígon comarcal d'Olvan i es posin parcel·les a la venda.

Així ho va declarar en declaracions als mitjans, ahir al migdia, després de mantenir una reunió de treball a la seu de la patronal berguedana amb la junta d'aquesta entitat. La trobada va continuar amb un dinar de treball en el qual se li van exposar altres reivindicacions del teixit empresarial berguedà com l'ampliació de la C-16 en sentit nord.

El president de Foment del Treball va manifestar que aquest polígon «des del nostre punt de vista hauria de ser un pulmó industrial per poder reindustrialitzar el Berguedà i sigui també un nexe d'unió amb el Bages i Osona». Josep Sánchez Llibre es va comprometre amb el seu homòleg berguedà, Josep Maria Serarols, a donar suport a les reivindicacions de la patronal berguedana. «Nosaltres els ajudarem en tots aquells temes que siguin importants» i va manifestar que «farem servir la nostra influència a les administracions catalanes» com a lobby empresarial per donar suport i fer-se seves les reivindicacions del teixit empresarial Berguedà.

Les obres d'urbanització del polígon comarcal de Rocarodona-Olvan estan aturades des del 2011 per falta de finançament. Tal com ja va informar aquest diari, el Consell Comarcal entrarà a formar part del Consorci que gestiona aquesta iniciativa (format per l'Incasòl i l'Ajuntament d'Olvan) per ajudar a desencallar una iniciativa que al seu dia es va concebre com a estratègica per al desenvolupament industrial i econòmic de la comarca