25 de desembre de 2019
25.12.2019
Regió7

Foment qualifica «d'abusius» els canvis fiscals en els pressupostos

La patronal Anem x Feina titlla «d'atac a la lliure competència» les mesures contra Consum Estratègic

24.12.2019 | 20:11
Foment qualifica «d'abusius» els canvis fiscals en els pressupostos

Foment del Treball considera que els canvis fiscals inclosos en la proposta de llei d'acompanyament dels pressupostos de la Generalitat són d'entrada «abusius, confiscatoris i poc intel·ligents». «No podem assumir agreujar encara més una política fiscal que perjudica empreses, famílies i ciutadans», critica la patronal en un comunicat, en què recorda que ha defensat «en reiterades ocasions» una política fiscal «més competitiva per facilitar les inversions a Catalunya, l'atracció de talent, i fomentar l'emprenedoria i el suport a l'economia productiva».

Per Foment, amb la llei que prepara el Govern es perjudicarà els ciutadans catalans en relació a la de la resta de l'Estat ja que, afirma, la pressió fiscal «se situa entre un 10% i un 20% superior».

Foment del Treball portarà a la primera Junta Directiva del 2020 i a l'Assemblea General de l'institució, que se celebraran el proper 13 de gener, l'avant projecte de llei de mesures fiscals, financeres, administratives i del sector públic que ha presentat el Govern de la Generalitat al Consell de Treball Econòmic i Social de Catalunya (CTESC).

Segons la patronal, el text de l'avantprojecte ha generat una «gran preocupació» sobre les modificacions fiscals que afecten les rendes de treball, el patrimoni i les successions així com a molts sectors productius de l'economia catalana, com el turístic, afegeix.

Un cop consensuat l'anàlisi dels òrgans de govern de Foment, la patronal presentarà a tots els grups parlamentaris, ERC, Junts per Catalunya, Comuns, PP i Ciutadans, tots els plantejaments per esmenar les propostes que gravin encara més els tributs als ciutadans i empresaris de Catalunya.

A més, Foment continua insistint en la necessitat de reduir l'economia submergida en deu punts en relació al PIB. En total, els ingressos ascendirien a 100.585 milions d'euros en el conjunt dels quatre anys, si es realitzessin de forma gradual. A partir del quart any s'aconseguirien uns ingressos recurrents de 40.234 milions anuals.

D'altra banda, la patronal independentista Anem x Feina va rebutjar ahir les mesures cautelars contra la campanya Consum Estratègic de Assemblea Nacional Catalana (ANC) i va considerar que són «un greu atac a la lliure competència, a la llibertat de consum, d'expressió i d'informació».

La patronal va criticar que «les decisions d'aquest tipus són típiques de països autoritaris, que afavoreixen els interessos dels oligopolis».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook