Seat vol activar un tercer torn per a la producció de l'Arona pel bon ritme de vendes d'aquest model, segons va anunciar ahir el president del comitè d'empresa, Matías Carnero, en un congrés d'UGT FICA a Tarragona.

Fonts de l'empresa van confirmar a l'ACN que s'està «estudiant» l'ampliació d'un torn a la línia 1 i la contractació de personal a partir de l'octubre «si es manté la necessitat productiva actual». La decisió, que es tractarà dijous en una reunió del comitè intercentres, permetria contractar de forma fixa 250 treballadors, molts dels quals actualment van a Martorell a través d'agències temporals, segons va explicar el president del comitè d'empresa.

La producció de l'Arona té dos torns, i la formalització del tercer es faria «a mig gas» perquè direcció i comitè d'empresa volen ser «conservadors» tenint en compte la volatilitat dels mercats.

«Si el 2021 la cosa continua com avui, el torn passaria a ser complet i s'hauria de contractar més gent», va dir Carnero.

El president del comitè d'empresa va destacar la «confiança» del grup en la marca de Seat i la nova Cupra, i va expressar el seu optimisme sobre l'evolució de l'empresa en un moment que, en el conjunt del sector, és complicat. Aquest 1 d'octubre, el nou president, Wayne Griffiths, assumirà oficialment el càrrec.

«Tant de bo moltes empreses de l'automoció i proveïdors poguessin estar igual. Però provocarem un efecte cadena, i en créixer un torn farem créixer el parc de proveïdors que, directament o indirectament, treballen per a nosaltres», va explicar Carnero.