La plataforma Eines Pimec, vinculada a l'entitat independentista Assemblea Nacional Catalana (ANC), va anunciar ahir que es presentarà a les eleccions de la patronal Pimec, que es faran el 23 de febrer, després de la inesperada marxa del seu president els darrers 24 anys, Josep González.

L'ANC ja va presentar el 2019 una candidatura -Eines de País- a les eleccions de la Cambra de Comerç de Barcelona, en les quals va obtenir una rotunda victòria, cosa que va portar l'empresari independentista Joan Canadell, primer, i ara Mònica Roca, a la presidència de l'organisme cameral més important de Catalunya. A través de Twitter, Eines Pimec va avançar que optarà a la presidència de la patronal de la petita i la mitjana empresa de Catalunya després de la «sorprenent» marxa de Josep González, que al maig farà 76 anys i que ahir va comunicar a la junta directiva que abandona el càrrec abans de la fi del mandat, el 2022. González va proposar l'actual secretari general de Pimec, Antoni Cañete, com a candidat oficialista a la presidència. En les últimes sis cites electorals, la candidatura de González va ser l'única que es va presentar, però aquest cop serà diferent amb la irrupció de la llista sobiranista Eines Pimec.

Les eleccions, en què podran votar unes 10.000 empreses de forma presencial o per delegació de vot, es faran el 23 de febrer i el termini per presentar candidatures finalitza el proper dia 12. «Ens presentem a les eleccions de Pimec, malgrat la convocatòria precipitada i inesperada d'aquí a només vint dies», va explicar a les xarxes socials Eines Pimec, que va fer una crida a tots els autònoms i empresaris perquè els donin suport i els votin. «Permetre als socis de Pimec escollir democràticament el govern que volen per a la patronal és imprescindible. Convocar eleccions sense anunciar-ho amb el temps suficient per preparar i presentar candidatures ho fa difícil», va indicar.

Preguntada per la candidatura d'Eines Pimec als comicis de la patronal, la presidenta en funcions de la Cambra de Comerç de Barcelona, Mònica Roca, va assegurar que la convocatòria de les eleccions, per la «dimissió inesperada» de Josep González, ha portat a «accelerar les coses» al si de la plataforma, atès que els comicis estaven previstos inicialment per a juny de 2022.