El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha assegurat aquest dilluns al fòrum 'Wake Up, Spain' que el Consell de Ministres estudiarà aquest dimarts i aprovarà "en pocs dies" el pla de Recuperació, Transformació i Resiliència que suposarà una inversió de 70.000 milions d'euros entre 2021 i 2023. Segons ha avançat el pla recull 212 mesures (110 inversions i 102 reformes). L'objectiu, ha dit, és que produeixi "un impacte immediat sobre la recuperació ja el 2021" i que "arrossegui inversió privada" en àmbits estratègics relacionats amb la innovació. "Volem crear empreses i ocupació", ha dit. Segons el president espanyol permetrà que el PIB creixi "més de dos punts" anuals.

Sánchez té previst desgranar els detalls del pla aquest dimecres a la compareixença sobre l'estat d'alarma al Congrés dels Diputats. Segons el president espanyol l'aprovació final del pla "es portarà al Consell de Ministres en uns dies" i després es remetrà a la Comissió Europea abans de la data límit del 30 d'abril.

El pla se centrarà en àmbits com la modernització i competitivitat del sector turístic, el full de ruta del 5G, la formació professional o l'hidrogen verd. Se subhastaran 6.000 MW d'energies renovables, es destinaran 1.5000 milions d'euros a projectes vinculats amb l'hidrogen, es digitalitzaran 1,3 milions de pimes i 140.000 aules escolars.

Segons Sánchez, també s'instal·laran 150.000 punts de descàrrega ràpida, es donarà suport a l'adquisició de vehicles elèctrics per disposar d'una flota de com a mínim 250.000 vehicles elèctrics el 2023, es rehabilitarà més de mig milió d'habitatges, i es portarà la banda ampla i el 5G a tot l'Estat.