Segueix-nos a les xarxes socials:

El període de pagament de l’impost sobre el CO2 dels vehicles s’inicia aquest mes

Segons el padró, hauran d’abonar el tribut més de 2,2 milions de vehicles que generaran 65 milions d’euros

El període de pagament de l’impost sobre les emissions de diòxid de carboni (CO2) dels vehicles de tracció mecànica s’inicia aquest setembre. Avui es publica el padró definitiu i a partir del dia 15 s’obre el període de pagament. Es tracta d’un tribut de la Generalitat, alineat amb la fiscalitat verda i sostenible que promou Europa per lluitar contra el canvi climàtic.

L’impost, que gestiona l’Agència Tributària de Catalunya (ATC), s’aplica a turismes, furgonetes i motocicletes sobre la base de les emissions de CO2 del 2020.

Finalment, per a l’exercici 2020, han quedat subjectes a l’impost 1.650.342 contribuents i 2.267.168 vehicles, que es preveu que generin una recaptació de 65.969.630,04 d’euros, que es destinarà íntegrament i a parts iguals al Fons Climàtic i al Fons del Patrimoni Natural, amb l’objectiu d’invertir en accions de millora de l’entorn i del transport públic, fomentar les energies renovables i els vehicles nets, i impulsar la mobilitat sostenible, la gestió dels parcs naturals i la investigació.

Així, avui es publica a la seu electrònica de l’ATC el padró definitiu dels vehicles amb quota a pagar i el dia 15 s’iniciarà el període de pagament, que es podrà fer en línia des de la mateixa seu, accedint-hi amb idCAT Mòbil (o altres sistemes d’identificació digital) o amb NIF i matrícula.

Prem per veure més contingut per a tu