Segueix-nos a les xarxes socials:

L’ACEB exigeix al Govern millores en infraestructures i finançament

La patronal reivindica que el polígon d’Olvan sigui prioritari pel Govern i que es promogui una estació de tren a Sallent

L’ACEB exigeix al Govern millores en infraestructures i finançament

Membres de l’Associació Comarcal d’Empresaris del Berguedà (ACEB) van demanar ahir en una reunió amb la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, una millora de les infraestructures de la comarca i que els pressupostos de l’executiu destinin més diners en inversions al Berguedà.

«Cada vegada s’accelera més aquesta dinàmica de quedar-nos en terra de ningú», va destacar el president, Josep Maria Serarols, en declaracions a Regió7. Tot i això, Serarols va puntualitzar que Vilagrà, per la seva proximitat, «coneix la problemàtica i entén el Berguedà».

La patronal va demanar que el polígon d’Olvan sigui una prioritat per l’executiu, i «una proposta adequada a les necessitats de la comarca pel tram de la C-16 de Berga al túnel del Cadí». A més, va fer èmfasi en la necessitat de promoure una estació de tren per a passatgers «Sallent-Berguedà» a la zona de les mines sallentines per facilitar les connexions de la comarca amb l’àrea metropolitana.

D’altra banda, l’ACEB celebra l’anunci de la nova variant de Sagàs i confia que les obres comencin en la data anunciada. En aquest sentit, Serarols va recordar que el polígon d’Olvan és davant d’aquest eix, i va posar en valor que un polígon potent com el de Gurb està a només mitja hora. En paral·lel, es va demanar una millora de la C-26, que connecta Berga amb Solsona i Ripoll.

A més, l’associació va posar sobre la taula el certamen de la bioconstrucció i l’eficiència energètic a de Firhàbitat, respecte al qual va demanar més suport del Govern.

Finalment, l’ACEB va expressar el seu el disgust en ser exclosa la comarca de la consulta dels Jocs d’Hivern del Pirineu, i va demanar poder conèixer el projecte en detall.

Prem per veure més contingut per a tu