El president de la Generalitat, Pere Aragonès, va inaugurarahir el nou centre logístic de Taurus –annex al que ja té la multinacional d’electrodomèstics a Oliana– tot destacant el seu compromís amb el territori i la seva presència a més de 120 països, dues terceres parts d’arreu del món.

El president Aragonès també va posar en valor el fet que el 70% del volum de negoci de la companyia se situï fora de l’Estat, a més de la seva aposta per entrar al sector de l’automoció i al de l’energia solar. La primera fase de l’equipament entrarà en funcionament en les pròximes setmanes, coincidint amb el 60è aniversari de l’empresa, i més endavant, amb les instal·lacions a ple rendiment, permetrà doblar la seva capacitat d’emmagatzematge.

El president del Govern va assegurar que Taurus és un exemple dels «grans actius» que té el país i va destacar l’aposta de futur que fa la companyia per continuar reindustrialitzant el territori.

Aragonès també va posar en valor la tasca de la multinacional catalana cap a la digitalització i l’aplicació de tecnologies d’intel·ligència artificial i va afirmar que tot plegat reverteix en «prosperitat» i creació de llocs de treball qualificats.

Per la seva banda, el secretari general d’Indústria i de la Petita i Mitjana Empresa de la Generalitat, Raúl Blanco, va asseverar que, 60 anys després de l’obertura de l’empresa, el fet que aquesta continuï dissenyant, produint i distribuint és «el millor valor que pot transmetre».

Per la seva banda, el president honorífic de Taurus Group, Ramon Térmens, va destacar que l’arrelament al territori ha estat un dels punts clau de la companyia i que s’ha fet una feina «immensa» durant la seva trajectòria, que ara es veu culminada en l’aniversari amb la posada en marxa de l’ampliació del centre logístic d’Oliana.

El president honorífic també va aprofitar per demanar que la col·laboració amb les institucions continuï i se segueixin buscant complicitats com una manera de «crear valor».

D’altra banda, un dels propietaris de Taurus Group, Raül Ubric, va reconèixer que «no sempre és fàcil» competir amb els grans operadors i va demanar a les administracions que tinguin en compte la «singularitat» d’empreses com aquesta.

Pel que fa al nou centre logístic, de 15.000 metres quadrats, Raül Ubric va detallar que aquest reforça el centre d’Oliana com un hub logístic europeu i que permetrà passar de les 20.000 posicions de palet a les 30.000 en la primera fase de posada en marxa, tot arribant a les 45.000 en el moment que ja es treballi a ple rendiment.

Ara per ara, dels 1.200 treballadors de la companyia, més de 500 operen des de Catalunya i uns 250 treballadors desenvolupen la seva feina a la localitat alturgellenca.